Nürnberg’de barış masası kuruldu

Nürnberg’de barış masası kuruldu

ABONE OL
22:21 - 16/05/2022 22:21
Nürnberg’de barış masası kuruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kazak asıllı Sayragul`a, Uygur Türklerine yapılan zulmü dünyaya duyurduğu için „ Uluslararası İnsan Hakları Ödülü verildi.

Uluslararası Barış ödülü vermekle ünlenen Almanya’nın Nürnberg kentinde, geleneksel olarak yapılan BARIŞ SOFRASI etkinliğinde binlerce kişi bir araya geldi. İnsan hakları sokağı ve çevresine, 350’yi aşkın masada çeşitli kuruluşların yanı sıra, ferdi katılımlar oldu.

İNSAN HAKLARI ÖDÜLÜ VERİLDİ

Barış masası çerçevesinde, Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine ve Müslümanlarına yapılan zulmü dünya çapında duyuran Kazak asıllı Sayragul Sautbay’a “Uluslararası İnsan Hakları Ödülü “verildi. Sayragul Sautbay ,ödülünü Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König’in elinden aldı. Sautbay, iki yıllık esaretten sonra gizlice Çin’den kaçmıştı.

Etkinlikte ,Kamile Erdemir’in başkanlığını yaptığı TİM (Türk-Alman Engelliler Derneği), Başkanlığını İlhan Postaloğlu’nun yaptığı, Belediye Uyum Meclis üyeleri de hazır bulundu.

ZORLA DOMUZ ETİ YEDİRİYORLAR

Çin’den gizlice kaçan ve yazdığı kitapta, Uygur Müslümanlarının, Çin’de uzun yıllardır işkenceye maruz kaldığını anlatan Sautbay, „ toplama kamplarında tutulan milyonlarca Uygur Türk’ünden haber alınamadığını, Çin hükümeti “aşırılık” bahanesiyle Müslüman Uygurlar`a karşı sert asimilasyon politikaları uyguladığını, Çin’de farklı anaokullarında, bedava yemek yardımı adı altında öğrencilere zorla domuz eti yedirildiğini „ anlattı.

TGMN Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu Başkanı Bülent Bayraktar da,   Barış Sofrasına, dört masa ile katılarak etkinliğe destek verdi. Bayraktar, Bayan Sautbay’a çiçek vererek kutladı, Bayraktar Şöyle konuştu:

HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR

“Barış ve insan hakları kenti Nürnberg’den tekrar hatırlatıyorum, haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Türk ve Müslüman olan kardeşlerimize yapılan zulmü tüm dünyaya duyurmak hepimizin görevi. Bu doğrultuda tüm siyasi baskılara rağmen bu ödülü Nürnberg Belediyesi’nin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König’in Bayan Sautybay’a vermesi takdire şayan. Bizim ve diğer masalardaki Nürnbergliler ile barış hakkında sohbet etmek korona kısıtlamalarından sonra güzel bir fırsat oldu. Bu önemli etkinlik Ukrayna’daki savaş doğrultusunda da önemli. Tüm dünyada barış ve evrensel insan haklarının uygulanmasını talep ediyoruz “

Daha sonra, Sautbay, Belediye Başkanı Marcus König’in kolunda bütün masaları ziyaret etti ve büyük alkış aldı.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG
Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.