Nürnberg Yeni Camii DİTİB’ e geçti

Nürnberg Yeni Camii DİTİB’ e geçti

ABONE OL
22:15 - 28/02/2024 22:15
Nürnberg Yeni Camii DİTİB’ e geçti
2

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg`in şehir merkezi Plärrer Meydanı’ndaki eski adıyla Şaban Hoca Camii (Yeni Cami) olarak ta bilinen 400 metrekare büyüklüğünde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Plärrer Aksa Camii’nde yaklaşık dokuz ay önce başlatılan tamirat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

600 kişinin namaz kılabileceği ibadethane bölümü, tamiratı tamamlandıktan sonra pırıl pırıl yeni görünümüyle Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kala cemaatin hizmetine sunuldu.

RESTORASYONA DOKUZ AY ÖNCE BAŞLANDI

Bavyeralı Türkler tarafından Şaban Hoca olarak bilinen Çankırılı eski Din Hizmetleri Ataşesi Şaban Kandemir tarafından 1987 yılında kurulan ve halen yaklaşık 100 üyesi bulunan Plärrer Aksa Camii’nde altı yıl önce başkan olarak göreve geldiğini söyleyen Antakyalı Cemil Kimyacıoğlu, „Hizmete cemiyetimizi DİTİB’e bağlayarak ve ufak tadilatlar yaparak başladık. 9 ay önce de ibadethaneyi restorasyondan geçirme kararı aldık. Baya zorluklardan geçtik. İçerideki küf kokusunu ve temel sorunları da aşarak camimizi güzel bir şekle getirmeyi başardık 100 bin Euro olarak işe giriştik, şuandaki masrafımız 350 bin Euro’yu buldu. Vatandaşlarımızın yardımlarını bekliyoruz. İnşaat çalışmalarını üstlenen H&S sahibi Halil Sağıroğlu’nada teşekkür ederiz” dedi.

DİTİB’E BAĞLILIK ÇOK BÜYÜK BİR ÖNEM ARZ EDİYOR

DİTİB’e bağlılıklarının çok büyük bir önem arz etmekte olduğunun altını çizen Başkan Kimyacıoğlu, „DİTİB’in bize vermiş olduğu ayrı bir güç ile Ramazan ayında Umre, Haç, Kurban kesimi, bunun yanında çocuklarımıza, gençlerimize ve ebeveynlere verilmekte olan eğitim programları hız kesmeden devam etmekte. Ancak geçen yıla kadar camimizde Ramazan ayı boyunca vermiş olduğumuz iftar yemekleri programını bu yıl inşaattan dolayı sadece bir gün gerçekleştirebileceğiz “dedi.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.