Nükleer Bilgileri Satmakla Suçlanan Çift Yakalandı

Nükleer Bilgileri Satmakla Suçlanan Çift Yakalandı

ABONE OL
19:35 - 11/10/2021 19:35
Nükleer Bilgileri Satmakla Suçlanan Çift Yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Donanması’nda görev yapan bir nükleer mühendis ve eşi, nükleer denizaltılar konusundaki sırları yabancı bir ülkeye satma girişiminde bulundukları iddiasıyla gözaltına alındı.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Pazar günü Batı Virginia’daki evlerinde gözaltına alınan Jonathan Toebbe ve eşi Diana Toebbe’nin kendisini yabancı bir devlet görevlisi olarak tanıtan FBI ajanına sırları satmaya çalıştıkları belirtildi.

Jonathan ve Diana Toebbe’nin evi

Atom Enerjisi Yasası’nı ihlal etme suçlamasıyla gözaltına alınan Toebbe çiftinin Salı günü federal mahkemenin karşısına çıkması bekleniyor.

42 yaşındaki Jonathan Toebbe’nin üst düzey güvenlik soruşturmasından geçmiş bir kişi olduğu ve bu sayede erişebildiği gizli bilgileri 2020 yılında bilinmeyen bir ülkeye gönderdiği, daha sonra da bilgileri kendisiyle yabancı devlet görevlisi gibi iletişime geçen FBI ajanına onbinlerce dolarlık kripto para karşılığında sattığı belirtiliyor.

Adalet Bakanlığı açıklamasında, Toebbe’nin eşinin gözcülük yaptığı bir sırada içerisinde gizli bilgiler bulunan digital bir kartı bir sandviç içerisinde belirtilen noktaya bıraktığının tespit edildiği belirtildi. Benzer şekilde bir başka dijital kart teslimatının da bir sakız kutusu içerisinde yapıldığı ifade edildi. Toebbe çiftinin bu şekilde toplam yüz bin dolarlık kripto para ödemesi aldıkları biliniyor.

Çift, yeni bir dijital kart teslimatı sırasında yapılan operasyonla yakalandı.

VOA tarafından geçilen Nükleer Bilgileri Satmakla Suçlanan Çift Yakalandı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Nükleer Bilgileri Satmakla Suçlanan Çift Yakalandı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Nükleer Bilgileri Satmakla Suçlanan Çift Yakalandı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.