“Niyetim 2024’te Yeniden Aday Olmak”

“Niyetim 2024’te Yeniden Aday Olmak”

ABONE OL
12:53 - 10/11/2022 12:53
“Niyetim 2024’te Yeniden Aday Olmak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Başkanı Joe Biden şu anki tabloya göre Demokrat Parti’nin kayıplarının beklendiği kadar çok olmadığı ve Cumhuriyetçiler’in de beklendiği kadar güçlü bir sonuç alamadığı ara seçim sonuçlarını değerlendirdi. Seçim gününü Amerika ve demokrasi için iyi bir gün olarak niteleyen Biden, “Demokratlar için güçlü bir geceydi” dedi; ancak seçmenin net bir mesaj verdiğinin de altını çizdi.

Başkan Joe Biden Beyaz Saray’da düzenlediği ve basın mensuplarından soru aldığı basın toplantısında ara seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Seçim günü Amerikalılar’ın oylarıyla tercihlerini ortaya koyduklarını söyleyen ABD Başkanı seçmenin net bir mesaj verdiğini, hala tepkili olduğunu gösterdiğini belirtti.

Cumhuriyetçiler’le birilkte çalışma sözü veren Demokrat Başkan, ara seçimlerde Demokratlar’ın beklenmedik şekilde güçlü performans göstermesinin seçmenin Biden yönetiminin ilk iki yılına verdiği onayı gösterdiğini söyledi.

“2024 adaylığı konusunda gelecek yıl başında karar vereceğim”

Yaklaşık 1 saat süren basın toplantısında ABD Başkanı’na ara seçimden çıkan sonuçlara bakarak 2024’te yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olup olmayacağı konusunda ne zaman karar vereceği soruldu.

Eşi Jill Biden’la birlikte ara seçim sonuçlarından bağımsız olarak niyetlerinin bir sonraki seçimlerde aday olmak olduğunu söyledi. Başkan Biden, “Bu en nihayetinde ailenin alacağı bir karar” dedi.

Şükran Günü ve Noel arasındaki dönemde aile içinde bu konuyu ele alacaklarını söyleyen Biden, “Tahminen gelecek yıl başlarında karar vereceğim” şeklinde konuştu.

“Anket verileri kararımı etkilemiyor”

Başkan Biden’a çoğu Demokrat seçmenin 2024’te kendisinin aday olmasına sıcak bakmadığı yönündeki anket verileri ve bu verilerin 2024 seçimlerinde adaylık konusundaki karar alma sürecini nasıl etkilediği soruldu.

Biden anket verilerinin kararını etkilemediğini belirtti. Bu şekilde düşünen seçmenlere mesajının ne olacağının sorulması üzerine de, “Beni izleyin” yanıtını verdi.

Başkan Biden’a eski Başkan Donald Trump ve Florida’da bu yılki ara seçimlerde yeniden vali seçilen Cumhuriyetçi Ron deSantis’ten hangisinin daha sıkı bir rakip olacağını düşündüğü soruldu. Biden soruyu “Birbirlerine karşı mücadele ettiklerini izlemek keyifli olurdu” sözleriyle yanıtladı.

“Ekonomide yumuşak iniş olacağını düşünüyorum”

Basın toplantısında Amerika’da seçmenin kaygılarından biri olan ekonomi ve enflasyon konusu da gündeme geldi. Başkan Biden ABD ekonomisinin yumuşak bir iniş yapacağını ve resesyon yaşamayacağını düşündüğünü söyledi.

Yönetiminin enflasyonu düşürebileceğine emin olduğunu belirten Biden, “İyimserim çünkü makul bir hızda büyümeye devam ediyoruz. Şu anda büyüme açısından resesyonun yakınından geçmiyoruz. Çoğu ekonomistin adlandırdığı gibi yumuşak bir iniş yaşayabileceğimizi düşünüyorum.“ şeklinde konuştu.

“Rusya’nın Herson’dan çekilme emri ordusuyla ciddi sorun yaşadığının göstergesi”

Basın toplantısında Rusya, Ukrayna ve Çin’le ilişkiler gibi bazı dış politika başlıkları da gündeme geldi.

ABD Başkanı Biden G-20 zirvesinde biraraya gelmesinin beklendiği Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’le görüştüğünde taviz vermeye istekli olmadığını; karşılıklı kırmızı çizgilerin ortaya konulmasını beklediğini söyledi.

ABD Başkanı Biden, Rusya’nın Ukrayna’nın Herson kentinden çekilmesi emrinin Moskova’nın ordusuyla ciddi sorunlar yaşadığının bir göstergesi olduğunu belirtti.

Biden Rusya’nın çekilmeyi açıklamak için ABD ara seçimlerini beklemesinin ilginç olduğunu da kaydetti.

Elon Musk açıklaması

ABD Başkanı Biden’a sosyal medya platformu Twitter’ı satın alan Elon Musk’ı ulusal güvenliğe yönelik bir tehdit olarak görüp görmediği ve Musk’ın Twitter’ı satın alırken Suudi şirketinden destek almasının ABD hükümeti tarafından incelenip incelenmemesi gerektiği soruldu.

Başkan Biden, Elon Musk’ın diğer ülkelerle ilişkilerinin bakılmaya değer olduğunu ve bunun çeşitli yollarının bulunduğunu söylemekle yetindi.

VOA tarafından geçilen “Niyetim 2024’te Yeniden Aday Olmak” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Niyetim 2024’te Yeniden Aday Olmak” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Niyetim 2024’te Yeniden Aday Olmak” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.