Nijerya’da Kaçırılan Öğrencilerden Üçü Öldü

Nijerya’da Kaçırılan Öğrencilerden Üçü Öldü

ABONE OL
15:32 - 21/06/2021 15:32
Nijerya’da Kaçırılan Öğrencilerden Üçü Öldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Nijerya’da geçtiğimiz hafta bir okul baskınında kaçırılan 94 öğrenci ve öğretmenden, 3 öğrencinin hayatını kaybettiği açıklandı. Hayatını kaybeden iki kız bir erkek öğrencinin bacaklarından silahla vurulmuş olarak bulundukları belirtildi.

Nijerya ordusundan yapılan açıklamada, kaçırılanlardan 3 öğretmen ve 8 öğrenci kurtarıldı. Kaçırma operasyonuna katılanlardan bir kişi de öldürüldü.

Öğrenci ve öğretmenleri kaçıranların yaklaşık 145 bin dolar fidye istedikleri belirtiliyor. Fidye rakamının ailelerini aramasına izin verilen öğrenciler tarafından iletildiği belirtildi.

Nijerya’da sık sık yapılan okul baskınlarında fidye için öğrenciler kaçırılıyor. Ülkede radikal islamcı Boko Haram’ın bu tarz saldırılar yaptığı biliniyor.

VOA tarafından geçilen Nijerya’da Kaçırılan Öğrencilerden Üçü Öldü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Nijerya’da Kaçırılan Öğrencilerden Üçü Öldü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Nijerya’da Kaçırılan Öğrencilerden Üçü Öldü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.