Nijerya Twitter’a Erişimi Süresiz Olarak Engelledi

Nijerya Twitter’a Erişimi Süresiz Olarak Engelledi

ABONE OL
15:12 - 05/06/2021 15:12
Nijerya Twitter’a Erişimi Süresiz Olarak Engelledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Nijerya sosyal medya devi Twitter’a erişimi yasakladı. Dün hükümet tarafından yapılan açıklamada Twitter’a süresiz olarak kısıtlama getirileceği belirtilmişti.

Nijerya hükümeti, Twitter’ın Nijerya Devlet Başkanı Muhammedu Buhari’nin bir mesajını silmesinin ardından bu kararı aldı. Silinen mesajda Buhari, ülkedeki ayrılıkçıları cezalandırmakla tehdit etmişti.

Ülkedeki internet servis sağlayıcıları tarafından yapılan açıklamada “Nijerya Lisanlı Telekomünikasyon Operatörleri Birliği ALTON olarak, Nijerya İletişim Komisyonu’nca tarafımıza iletilen karar uyarınca üyelerimizin Twitter’a erişimini askıya alıyoruz”denildi.

Birlik hükümet tarafından alınan karar ulusal birlik çerçevesinde riayet edildiği ifade edildi. Açıklamada birlik yetkililerinin hükümetle konuya ilişkin temaslarını sürdüreceği de belirtildi.

VOA tarafından geçilen Nijerya Twitter’a Erişimi Süresiz Olarak Engelledi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Nijerya Twitter’a Erişimi Süresiz Olarak Engelledi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Nijerya Twitter’a Erişimi Süresiz Olarak Engelledi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.