New York’taki trafik kazası ilk anda terör saldırısı endişesi yarattı

New York’taki trafik kazası ilk anda terör saldırısı endişesi yarattı

ABONE OL
21:08 - 02/01/2024 21:08
New York’taki trafik kazası ilk anda terör saldırısı endişesi yarattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

New York eyaletinin Rochester şehrinde yılbaşı gecesi yaşanan ve şüphelinin yanısıra iki kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin yaralandığı kazayla ilgili terör şüphesiyle soruşturma başlatıldı. Ancak bir süre sonra yapılan açıklamada, terör eylemi izine rastlanmadığı belirtildi.

Kaza yeni yılın ilk dakikalarında, sabah saat 1’e doğru bir konser salonunun önünde meydana geldi. Bir araç konser salonunun önünde otoparktan çıkmakta olan bir başka araca çarptı ve iki araç kalabalığın üzerine sürüklendi.

Kazanın ardından araçlarda yangın çıktı. Yangına müdahale eden itfaiyenin araçlardaki alevleri söndürmesi bir saat sürdü. Kazada araçta bulunanlardan 2 kişi hayatını kaybederken, 9 kişi de yaralandı.

Yaralananlardan en az ikisinin durumlarının kritik olduğu ve hastanede tedavilerinin sürdüğü açıklandı.

Polis yetkilileri otopark alanından çıkmakta olan araca çarpan arazi tipi (SUV) araçta 10’dan fazla benzin dolu bidon olduğunu tespit etti. Bunun üzerine FBI yetkilileri de olaya müdahale etti ve kazayla ilgili terör şüphesiyle soruşturma başlatıldı.

Polisin açıklamasına göre, benzin bidonlarıyla dolu araçla kazaya sebep olan aracın sürücüsü 35 yaşındaki Michael Avery isimli bir şahıs. Kazada ağır yaralanan şüphelinin, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği açıklandı. Öte yandan Avery’nin kullandığı aracın da kiralık olduğu anlaşıldı.

Polis, şüphelinin 27 Aralık’ta Syracuse’tan New York’a geldiğinin tespit edildiğini, kaldığı otel odasında yapılan aramada şüpheli bir not ya da herhangi bir kayda rastlanmadığını açıkladı.

Polis yetkilileri Salı sabah saatlerinde yaptıkları son bilgilendirmede olayda şu ana kadar terör saldırısı izine rastlamadıklarını söyledi. Diğer yandan Avery’nin ruhsal sorunları olduğu ihtimali üzerinde durulduğu ve soruşturmanın bu yönde devam ettiği ifade edildi.

VOA tarafından geçilen New York’taki trafik kazası ilk anda terör saldırısı endişesi yarattı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. New York’taki trafik kazası ilk anda terör saldırısı endişesi yarattı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan New York’taki trafik kazası ilk anda terör saldırısı endişesi yarattı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.