New Yorklular’ın Çoğu Kenti Terk Etmek İstiyor

New Yorklular’ın Çoğu Kenti Terk Etmek İstiyor

ABONE OL
12:48 - 08/04/2022 12:48
New Yorklular’ın Çoğu Kenti Terk Etmek İstiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

New York’ta yapılan yeni bir ankete göre, kent sakinlerinin yüzde 60’a yakını, başka bir şehre taşınmanın kendileri, aileleri ve çocukları için daha iyi bir gelecek sağlayabileceği düşüncesiyle kentten ayrılmak istiyor.

New Yorklular’ın kentten taşınmak isteme nedenlerinin başında güvenlik sorunu yer alıyor. New Yorklular enflasyon, gaz fiyatları, yükselen yaşam maliyetleri, salgın hastalık, yaşam kalitesinin düşmesi gibi nedenlerle kentten ayrılmak istediklerini belirtiyor.

Fontas Advisors ve Core Decision Analytics (CODA) firmasının 28-31 Mart arasında New York kentinde yaşayan kayıtlı seçmenler arasında yaptığı anketin sonuçlarına göre, kentte artan güvenlik sorunuyla baş etmeye çalışan Belediye Başkanı Eric Adams’ın arkasında büyük bir desteğin olduğu görülüyor.

Fontas Advisors’ın Kurucusu ve CEO’su George Fontas, New Yorklular’ın suç ve kamu güvenliği konusunda derin bir endişe duyduğunu belirterek, “Ankette Belediye Başkanı Adams’ın kentteki güvenliği sağlamak için verdiği çabalara, aldığı tedbirlere, silahlı çatışmaları sonlandırmak için kurduğu yeni ekiplere çok büyük bir destek olduğunu görüyoruz” dedi.

“New Yorklular’ın hayata karamsar bakması normal”

Core Decision Analytics Başkan Yardımcısı Matt Lien, “Suç ve güvenliğin şu anda New Yorklular’ın kafasındaki en büyük sorun olduğunu” belirterek, “New Yorklular buradaki geleceklerinden hiç emin değiller. New Yorklular’ın zihnindeki güvenlik sorunu bu kadar yoğunken, pek çoğunun bugün şehirde hayata karamsar bir bakış açısına sahip olması şaşırtıcı değil” diye konuştu.

Kapsamlı ankette, “Bugün New York’ta sizin için en önemli sorun nedir?” sorusuna kent sakinlerinin yüzde 41’i artan suç oranları ve güvenlik sorunu diye yanıt verdi.

New Yorklular’ın yüzde 19’u kentteki en büyük ikinci sorunun hayat pahalılığı ve ülke geneli ortalamasından çok daha fazla hissedilen enflasyon olduğunu ifade etti.

Ankete katılanların yüzde 46’sı kentte her şeyin “doğru yöne gittiğini” söylerken, yüzde 54’ü de kentin “yanlış yöne gittiğini” düşünüyor.

New York sakinlerinin yüzde 59’u, “New York’tan taşınırsam ailemin daha iyi bir geleceği olur” ifadesine katıldığını belirtiyor.

New Yorklular’ın geleceğe ilişkin görüşlerindeyse bölünme görülüyor. Kent sakinlerinin yüzde 51’i New York’un en iyi günlerinin gelecekte olduğunu düşünürken, yüzde 49’u da kentin en iyi günlerinin artık çok geride kaldığını düşünüyor.

Kent sakinlerinin sadece yüzde 9’u New York’taki yaşam kalitesini mükemmel olarak ifade ediyor. Kentteki yaşam kalitesini New Yorklular’ın yüzde 32’si iyi, yüzde 36’sı orta ve yüzde 23’ü de kötü olarak değerlendiriyor.

Belediye Başkanı Adams’ın güvenlik politikalarına büyük destek var

New Yorklular, Belediye Başkanı Adams’ın suç, kamu güvenliği ve yaşam kalitesine ilişkin politika önerilerini ezici bir çoğunlukla destekliyor ve Adams’a gündemini hayata geçirmesi için bir şans vermeye istekli görünüyor.

New York’ta yaşayanların yüzde 94’ü, Belediye Başkanı Adams’ın “şehirde suça neden olan toplumsal sorunlara çözümler sağlanması ve güvenliğin tesisi için yasaların daha sıkı uygulanması” düşüncesine tamamen katıldıklarını belirtiyor.

Silah şiddeti konusunda, New Yorklular’ın yüzde 85’i, değiştirilmiş üniformalar giyen ve işaretlenmemiş araçlar kullanan özel bir silah karşıtı polis biriminin kurulmasını destekliyor.

Ankete katılanların yüzde 95’i, silah kaçakçılarına yönelik cezaların arttırılması fikrine katıldığını belirtiyor.

New Yorklular’ın yüzde 77’si, metro vagonlarında ya da metro istasyonlarında uyuyan evsizleri çıkarmak için polisin kullanılmasına olumlu baktığını kaydediyor.

VOA tarafından geçilen New Yorklular’ın Çoğu Kenti Terk Etmek İstiyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. New Yorklular’ın Çoğu Kenti Terk Etmek İstiyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan New Yorklular’ın Çoğu Kenti Terk Etmek İstiyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.