New York metrosunda güvenlik için askerler devrede

New York metrosunda güvenlik için askerler devrede

ABONE OL
22:59 - 30/03/2024 22:59
New York metrosunda güvenlik için askerler devrede
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

New York kent merkezinde örümcek ağı gibi örülmüş bir metro sistemi var. Şehirde toplam 472 metro istasyonu bulunuyor. Geçen yılın verilerine göre New York metrosu 2 milyardan fazla yolcu taşıdı. Her ne kadar her geçen yıl şehre gelen turist sayısının da etkisiyle New York metrosunun kullanımı daha artsa da son dönemde New York halkı metro kullanmaktan korkar hale geldi.

New York’ta son dönemde metro istasyonlarında artan saldırılar halkın bu konudaki endişelerini körükledi. Eyalet ve kent yönetimi de bu noktada güvenliği arttırmak için adımlar atmaya başladı.

Yeni güvenlik önlemleri çerçevesinde artık bazı metro istasyonlarında Ulusal Muhafızlar görev başında.

Söz konusu karar bir süre önce New York Eyalet Valisi Cathy Hochul tarafından açıklandı. New York metro sisteminin kendi polis ağı mevcut; bu güvenlik ağına ayrıca New York polisi de destek veriyordu.

Ancak son dönemde artan saldırılar ve olayların ardından hem New York metrosunda görev yapan polislerin sayısı arttırıldı hem de Ulusal Muhafızlar devreye girdi.

Şehirdeki metro istasyonlarının hemen hemen yarısında her gün 750 Ulusal Muhafız askeri görev yapmaya başladı. Bunlara 250 kişilik eyalet polisi ekibi de eklendi.

Ulusal Muhafızlar bazı ana istasyonlarda daimi olarak bulunurken, diğer birçok istasyonda da değişen gün ve saatlerde görev alıyorlar. Duruma ve ihtiyaca göre emniyet yetkilileri, Ulusal Muhafızlar’ın günlük görev yapacakları istasyonlara karar veriyorlar.

İlk başta Ulusal Muhafızlar’ın görev yapması ve rastgele şekilde yolcuların çantalarını araması uygulaması, New Yorklular’ı rahatsız etmiş olsa da gelinen noktada güvenlik söz konusu olduğu için şehir halkının itirazları büyük oranda azalmış durumda.

Henüz Ulusal Muhafızlar’ın göreve başlamasından bu yana metro istasyonlarında yaşanan saldırı ve suç olaylarına ilişkin istatistik açıklanmış değil ancak bir süredir metro istasyonlarında yaşanan saldırı, gasp, hırsızlık, adam öldürme benzeri haberlerde azalma olduğu göze çarpıyor.

Ulusal Muhafızlar’la birlikte metro istasyonlarında görevlendirilen ek bin New York Emniyet Müdürlüğü polisiyle birlikte eğitimli polis köpekleri de istasyonlarda daha sık görülüyor.

Öte yandan, New York’ta sık sık görülen raylara yolcuların itilmesi olaylarına karşı da bazı istasyonlarda bekleme alanlarında korkuluk ve iki katmanlı kapı sistemleri de denenmeye başlanmış durumda.

Yetkililer, Ulusal Muhafızlar ve ek olarak görevlendirilen eyalet polislerinin metrolardaki görev sürelerinin ne kadar olacağı konusunda bir açıklama yapmadı. O nedenle uygulamanın ne zamana kadar devam edeceği şu aşamada net değil. Ancak New York’ta şu günlerde metroya binmek istediğinizde her an Ulusal Muhafız askerleriyle karşılaşabilirsiniz ve askerler çantanızı aramak isteyebilirler.

VOA tarafından geçilen New York metrosunda güvenlik için askerler devrede haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. New York metrosunda güvenlik için askerler devrede haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan New York metrosunda güvenlik için askerler devrede haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.