New York Başsavcısı’ndan Trump’a 370 milyon dolarlık ceza talebi

New York Başsavcısı’ndan Trump’a 370 milyon dolarlık ceza talebi

ABONE OL
00:04 - 06/01/2024 00:04
New York Başsavcısı’ndan Trump’a 370 milyon dolarlık ceza talebi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

New York Eyalet Başsavcısı Letitia James, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın şirketleriyle ilgili devam eden dolandırıcılık davasında, mahkemenin hakimi Arthur Engoron’dan Trump’a 370 milyon dolar tutarında para cezası verilmesini, bu tutarın faiziyle birlikte tahsil edilmesine ek olarak New York’ta iş yapmasının tamamen yasaklanmasını istedi.

Eyalet Başsavcısı James, Trump’ın bundan sonra herhangi bir şirketi yönetmesinin veya bir şirketin yönetimine katılmasının yasaklanmasını ve emlak sektöründen tamamen menedilmesini talep etti.

Başsavcı James, dolandırıcılık davasında Trump’ı, sahip olduğu servetin maddi değerini milyarlarca dolar abartıp hileye başvurmak, sahip olduğu şirketlerinin net değerini büyük ölçüde şişirerek bankaları ve sigortacıları aldatmakla suçluyor.

Başsavcı James, Trump’ın şirketlerine daha düşük faizle ve daha iyi kredi koşulları sağlamak için servetini hileli bir şekilde milyarlarca dolar fazla gösterdiğini iddia ediyor.

“Mal varlığını 2 milyar dolar daha fazla gösterdi”

New York Eyalet Başsavcılığı, Trump’ın birçok finans şirketinin kendisiyle iş yapmayı reddettiği bir dönemde hileli uygulamalarla işlettiği golf sahaları, apartman kompleksleri ve diğer mal varlıklarının değerini olduğundan yüksek göstererek avantajlı şartlarla krediler aldığını, servetini 2 milyar dolar daha yüksek göstererek 100 milyon dolarlık haksız kazanç elde ettiğini iddia ediyor.

Hukukçular, New York’ta süren davanın Trump’ın emlak imparatorluğunu kurduğu eyalette iş yapmasının engellenmesiyle sonuçlanabileceğini belirtiyor.

Dava dosyasına göre, Trump’ın şirketlerine borç veren finans kuruluşlarının hiçbirinin kendilerine sunulan mali tablolardaki gerçek rakamlar gösterilmesi halinde kredi vermeyecekleri veya daha yüksek faiz isteyecekleri belirtiliyor.

Mahkeme hakimi Engoron, davayla ilgili nihai kararını bu ay sonuna kadar verebileceğini belirtmişti.

VOA tarafından geçilen New York Başsavcısı’ndan Trump’a 370 milyon dolarlık ceza talebi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. New York Başsavcısı’ndan Trump’a 370 milyon dolarlık ceza talebi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan New York Başsavcısı’ndan Trump’a 370 milyon dolarlık ceza talebi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.