NETU`dan Otomatik Bilgi Paylaşımı Semineri

NETU`dan Otomatik Bilgi Paylaşımı Semineri

ABONE OL
18:05 - 26/09/2020 18:05
NETU`dan Otomatik Bilgi Paylaşımı Semineri
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın başkenti Berlin`de   “Türkiye ve Almanya arası Otomatik Finansal Bilgi Paylaşımı” konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.

Korona pandemisi sonrasında düzenlenen ilk etkinlikte, sosyal mesafe ve hijyen kurallarının uyulmasına titizlikle özen gösterildi. Üyelerden, özel davetlilerden ve Finans dünyasından oluşan yoğun katılım, Otomatik Bilgi Değişiminin ne kadar talep edilen ve ilgi duyulan bir konu olduğunu tekrar göstermiştir. Ayrıca seminerin Zoom ve Facebook üzerinden canlı olarak yayınlanması, bütün Avrupa genelinden binlerce izleyiciye ulaşılmasına vesile oldu.

NETU Genel Sekreteri Önder Coştan katılımcıları NETU genel başkanı Veli Karakaya, yönetim ve kurum adına selamlayarak, NETU’nun 25 seneyi aşkın süredir İşverenleri sosyoekonomik açıdan yalnız bırakmadığını ve bundan sonra da bırakmayacağını hatırlattı.

Ayrıca bu misyon çerçevesinde kurulan NETU Akademinin Otomatik Bilgi Değişimi hakkında bir seminer düzenlemesinin bu ihtiyaca cevap olarak bir diğer adım olduğunu da dile getirdi.

Ardından uzman konuşmacılardan, NETU Berlin Yönetim Kurulu Üyesi, Yeminli Mali Müşavir ve IHGP Steuer Genel Müdürü Sinan İlhan Otomatik Bilgi Değişiminin arka planını ve Çifte Vergi Antlaşmasını izah etti.

Sonrasında Ceza Hukuku ve Aile Hukuku alanlarında uzman Avukat Michael Ziege ve Vergi Hukuku alanında uzman Avukat ve Noter Hakkı Çelik, kanuni temeller ve potansiyel cezalandırmalar hakkında geniş bilgi verdiler.

Seminerin önemli özelliklerinden birisi de Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluklar Başkanlığı’nın Hukuk departmanından Uzman Hukukçu Fatih Nişancı’nın internet üzerinden naklen seminere bağlanmasıydı. Otomatik Bilgi Değişiminin hazırlıklarına ve genel maddelerinin oluşumuna bizzat tanıklık ettiği için katılımcılara geniş bir birikim spektrümünden bilgi verdi ve özellikle özel ayrıntılara dikkat çekti.

Uzman konuşmacılarının sunumlarından sonra interaktif bir soru-cevap etkinliğine yer verildi. Bu bağlamda özellikle Zoom ve Facebook’tan Avrupa’nın bir çok noktasından bağlanan binlerce izleyici spesifik sorularına cevap buldu.

NETU Berlin’in Yönetim Kurulundan Mahmut Nedim Erul, Esat Bulut ve Ertuğrul Balkan uzman konuşmacılara plaketlerini takdim etti. Seminer renkli bir büfe ve hoş sohbetler eşliğinde sona erdi. Buradan tekrar bütün katılımcılara ve uzman konuşmacılara teşekkürlerimizi bildiriyoruz.

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.