NETU Südwest işverenler derneği kuruldu

NETU Südwest işverenler derneği kuruldu

ABONE OL
13:55 - 22/12/2019 13:55
NETU Südwest işverenler derneği kuruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rhein-Neckar metropol bölgesi yeni bir işveren derneği ile daha da zenginleşiyor. NETU Südwest (Avrupalı Türk İşletmeler Ağı Südwest) Aralık ayının ortasında Mannheim şehrindeki merkezinde kuruluş toplantısını icra etti. Federal Almanya NETU ağının aktif bir şubesi olarak NETU Südwest özellikle göçmen kökenli yerel şirketlerin meseleleri ve sorunları ile ilgilenecek. NETU Südwest bu şirketlerin sosyoekonomik ihtiyaçlarını, profesyonelliğini destekleyerek etkin bir ekonomik ağ oluşturacak. Bir diğer odak noktası da üyelerin kurumsal desteği olacak. Seminerler, Workshoplar ve benzer etkinlikler ile NETU Südwest doğrudan üye şirketlerini teşvik ederek özellikle genç girişimcilerin başarısı için faaliyetler yürütecek.

 

Rhein-Neckar metropol bölgesi uzun bir başarı hikayesine sahiptir. Bu şirketlerin geleceğe uyumluluğunun güvencesi ise dijitalleşme, yapay zekâ ve Big Data (Ekonomi 4.0) gibi yeni global trendler karşısındaki tutumlarına bağlıdır. Bu konuda küçük, atik ve uluslararası profilli şirketler ekonominin güncel transformasyonu sürecinde daha avantajlı konumda olabilirler. Bu bağlamda dijitalleşmenin sunduğu muazzam fırsatları hem fark edip kullanmak hem de sağduyulu bir şirket yönetim biçimini merkeze taşımak gerekir. Avrupalı Türk İşletmeler Ağı NETU’nun Almanya çapında yürüteceği çalışmalarının öncelikli hedeflerinden birisi de bu olacak.

Bu anlayış çerçevesinde NETU Südwest Rhein-Neckar metropol bölgesi Almanya’daki göçmen kökenli ekonomiye bir iletişim ve bilgi alışveriş platformu sunmayı destekleyecek. İçinde yaşadığımız toplumun tamamının hassasiyetlerini gözeterek vazgeçilmez bir sosyoekonomik aktör olarak derneğimiz iktisadi, bilimsel ve siyasi işbirlikleri ile göçmen kökenli olup olmaması fark etmeksizin bütün şirketlere ülke çapında eşsiz bir ağ sunarak toplumun refahını yükseltmek için çalışacak. Bu minvalde bütün işverenleri ve bu idealimizi paylaşan herkesi derneğimize davet ediyor ve “Gelin, ülkemizin ortak geleceğini beraber tasarlayalım.” diyoruz.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.