NATO Zirvesi Kafesinde “Rus Salatası”

NATO Zirvesi Kafesinde “Rus Salatası”

ABONE OL
12:39 - 29/06/2022 12:39
NATO Zirvesi Kafesinde “Rus Salatası”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İspanya’nın başkenti Madrid’de yapılan NATO liderler zirvesinde gazetecilerin ve uluslararası yetkililerin kullandığı kafenin menüsünde “Rus salatasının” yer alması şaşkınlığa neden oldu.

Reuters haber ajansı haberi, “Bezelye, patates, havuç ve mayonezden oluşan bu salatanın, Rusya’nın Ukrayna işgali nedeniyle NATO’nun geleceği için güvenlik tehdidi olarak görüldüğü zirvenin menüsünde yer alması şaşkınlık yarattı” yorumuyla verdi.

İspanyol La Sexta kanalına konuşan gazeteci Inaki Lopez, “NATO zirvesinde Rus salatası mı? Bu yemek seçimi beni biraz şaşırttı” dedi.

Ajans, ismine karşın salatanın kafede birkaç saat içinde tükendiğini aktardı.

Zirve çerçevesinde dün akşam Madrid’deki Santa Cruz Sarayı’nda savunma ve dışişleri bakanlarına verilen yemekte ise, daha diplomatik bir tutum sergilendiği belirtildi.

Netflix’de yayınlanan “Chef’s Table” programında da yer alan İspanyol şef Jose Andres’in hazırladığı menüde, İspanyol mezeleri “tapa”nın yanı sıra, şefin “Ukrayna salatası” adını verdiği domatesli mantı da yer aldı.

NATO liderler zirvesi İspanya’nın başkenti Madrid’de devam ediyor.

VOA tarafından geçilen NATO Zirvesi Kafesinde “Rus Salatası” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. NATO Zirvesi Kafesinde “Rus Salatası” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan NATO Zirvesi Kafesinde “Rus Salatası” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.