Murat Kurum maden faciası sonrasında ilk kez esnaf ziyareti için sokaktaydı

Murat Kurum maden faciası sonrasında ilk kez esnaf ziyareti için sokaktaydı

ABONE OL
20:48 - 16/02/2024 20:48
Murat Kurum maden faciası sonrasında ilk kez esnaf ziyareti için sokaktaydı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve eski Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, İliç maden faciasından sonra ilk kez esnaf ziyareti için sokaktaydı. AK Parti tabanının güçlü olduğu Eyüp Sultan’daki ziyaretlerde Kurum’a destek de vardı tepkiler de. Tepkilerin odağında ekonomi ve maden faciası yer aldı.

Erzincan İliç madeninde meydana gelen toprak kayması sonrası dokuz işçi için arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğü sırada iki İstanbul adayı arasında madenin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu sürecine dair sorumluluk tartışması yaşandı.

Dün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun birinci dereceden sorumluluk yüklediği ve “bilgisizilik”le itham ettiği Murat Kurum bugün, “CHP’nin yaptığı tek şey laf üretmek, algı oluşturmak. Biz bu siyasi polemiklere girmeyeceğiz” dedi. Kurum, “İmamoğlu’nun başladığı ve bitirdiği tek şey İstanbul. İstanbul’u bitirdiler. 31 Mart’ta kurtaracağız” diye ekledi.

Alibeyköy Meydanı’nda esnafla buluşan Murat Kurum, basının yoğun ilgisi altında esnaf ziyaretleri yaptı. Kurum’a destek verenler de kadar tepki gösterenler de oldu. Döner ustası Hasan Toprak, eski bir AK Partili olduğunu söyleyerek Kurum’a “1996’da tek maaşımla bir yılda babama ev aldım, şimdi ise bayramda memlekete gidemiyorum, geçinemiyorum” dedi. Kurum “Bunu çözerse sadece AK Parti çözer” diyerek kafeden ayrıldı.

Kurum’un ayrılmasından sonra tepkisine dair VOA Türkçe’nin sorusunu yanıtlayan döner ustası, “Kendisinin imza verdiği ÇED raporu sonrası maden ocağı yıkıldı, insanlar muhtemelen öldü onun içinde, doğamız zehirlendi. Fırat Nehri zehirlendi. Gelmiş seçim çalışmasında ‘yok şunu edicez bunu edicez’, 20 küsür yıldır kendileri yönetiyor, biz dibe vuruyoruz bana gelmiş diyor ki ‘Biz şunu yapacağız, bunu yapacağız’. Öyle bir şey olamaz ben inanmıyorum. Ülkede adalet kalmadı, ekonomi kalmadı” dedi.

Çıkışta bir vatandaş Kurum’a güvercin hediye etti.

“İstanbul’un beş yılda yere düşen onurunu, gururunu hep birlikte ayağa kaldıracağız”

Basın mensuplarından soru almadan ziyaretlerine devam eden Kurum, Eyüp Sultan Malatyalılar Derneği açılış programında konuştu. Deprem sürecinde bölgedeki çalışmalarından bahseden Kurum’a Malatyalılar kayısı ve kuruyemiş ikram etti.

“Tüm İstanbullular’la birlikte şehrin yeniden yükselişini, yeniden dirilişini başlatacağız” diyen Murat Kurum, “İstanbul’un iyi gününde de, kötü gününde de hep yanında olacağım. 31 Mart akşamı, İstanbullu kardeşleriyle birlikte yol yürüyen evladı olmak için adayım. Bu anlayışla hep birlikte İstanbul’umuzun o 571 yıldır yükselen ama şu 5 yılda maalesef yere düşen onurunu, gururunu hep birlikte ayağa kaldıracağız. İstanbul’da bir kardeşiniz olarak bu hizmet yarışını, gerçek belediyeciliği ve bu manada vatandaşlarımıza yapılacak tüm hizmetleri yapacağımızı burada bir kez daha ifade ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Burada yoğun ilgi gören Kurum’dan bazı vatandaşlar çocukları için iş istedi.

VOA tarafından geçilen Murat Kurum maden faciası sonrasında ilk kez esnaf ziyareti için sokaktaydı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Murat Kurum maden faciası sonrasında ilk kez esnaf ziyareti için sokaktaydı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Murat Kurum maden faciası sonrasında ilk kez esnaf ziyareti için sokaktaydı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.