Münih’te Tıp Bayramı kutlandı

Münih’te Tıp Bayramı kutlandı

ABONE OL
21:25 - 18/03/2024 21:25
Münih’te Tıp Bayramı kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’de Tıp Haftası nedeniyle Münih Türk Medyası ile Erich Frank ve Bavyera Türk Toplumu Dernekleri tarafından düzenlenen bir organizasyonuyla Tıp Bayramı kutlandı.

Abant Restaurant’ta düzenlenen, Münih ve çevresinde farklı branşlarda çalışan Türk hekimlerinin bir araya geldiği etkinliğe T.C. Münih Başkonsolosluğu adına Muavin Konsolos Nazan, yabancı doktor ve medya mensupları katıldı.

Basın duayeni Orhan Tinengin katılımcıları selamladıktan sonra açılış konuşması yaparak;” İlk defa geçtiğimiz yıl daha az katılımla düzenlenen Tıp Bayramı kutlamasının bu kez daha fazla hekimlerin bir araya gelmesi mutluluk vericidir. İlerde Türk Hekimlerin de dernekleşerek güç oluşturabileceğini umut ediyorum” diyerek adres olarak Tıp alanında Türk-Alman işbirliği temel amaçlı faaliyet gösteren Erich Frank derneğini işaret etti.

Muavin Konsolos Nazan Deniz davete gelen Türk hekimlerini, başka programı dolayısı ile katılamayan Başkonsolos Süalp Erdoğan adına selamladı ve başkonsolosluk ekibi olarak tüm hekimlerin yanlarında olduklarını vurgulayıp, tüm hekimlerin Tıp bayramlarını en içten dilekleri ile kutladı.

Münih Türk Medyasının Erich Frank ve Bavyera Türk Toplumu Dernekleri işbirliğiyle Abant Lokantasında Türkiye’de Tıp Haftası olarak kutlanan günde düzenlediği davete Münih ve civarındaki hekimler ilk kez sayısal çoğunlukla katıldılar.

Erich Frank Derneği Başkanı Prof. Dr. Fuat Oduncu konuşmasında; “Dünyada benzeri olmayan Tıp Haftasınının Türkiye’de kutlaması, Münih’teki hekimler tarafından da bir araya gelerek uygulanması örnek teşkil etmektedir” diyerek hekimlere bir çatı örgütü olarak Erich Frank Derneğine katılma çağrısı yaptı.

Doktorlar arasından gelen bir soru ile Erich Frank’a değinen Prof. Dr. Oduncu, Erich Frank’ın Almanya’daki Nazi yönetiminden Yahudi kimliğinden dolayı Türkiye’ye sığınan, sonrasında Türk vatandaşı olarak İstanbul Tıp Fakültesine yaptığı katkı, yetiştirdiği sayısız bilim adamı ve öğrenciden dolayı önemli bir kişi olduğuna dikkat çekerek, ölümünde de kendi vasiyeti üzerine İstanbul’da toprağa verildiğini söyledi ve bu vesile ile adının, Türk-Alman hekimlerin aradaki bağları geliştirmek adına derneğe verildiğini ifade etti.

Münih’te özel Neroloji Merkezi kurucu ve yöneticisi uzman psikiyatrist ve terapist Dr. med. Elif Duygu Cindik-Herbrüggen ise Münih’te ilk Türkçe konuşulan Nöroloji Merkezi olduğunu ve çoğunlukla Türklere yönelik hizmet verdiklerini, hasta sayısının ise korona zamanından bu yana arttığını belirtti. Dr. Cindik-Herbrüggen ayrıca Türk hastaların tedavileri, metotları ve imkanlarını içeren bir sunum da yaptı.

Davete ayrıca Dr. Ayşe ve Cemal Tandoğan, Dr. Ayhan ve Aynur Pulur, Dr. Niyazi Başkonuş, Dr. Osman Özaydın, Dr. Bilge Serin Keskinege, Prof. Dr. Yoon Shin, Dr. Mithat Kormaz Kayıkçı, Dr. Başak Kılıç, Dr. Seniç Mutlu, Dr.Şazilet Kesin, Dr. Gizem Abacı, Dr. Sinan Pehlivanlı, Dr. Angelika Knobbe, Dr. Reyhan Elif Goner, Dr. Saba Eryılmaz, Dr. İmadettin Fakioğlu, Dr. Bilgehan Adıbelli, Dr. Elif Filiz Yıldız, Dr. Sinan Emre Güler, Dr. Sinan Deniz ve Dr. Tuğba Akyel Ogan da katıldı.

Erich Frank Derneği Başkanı Prof. Dr. Fuat Oduncu ayrıca davette bulunan hekimleri 31. Ağustos 2024 tarihinde, Türkiye’den gelecek İstanbul Üniversitesi rektör, dekan ve bazı öğretim üyeleri katılımıyla Münih Tıp Fakültesinde düzenlenecek olan 40’ıncı kuruluş yılı sempozyumuna davet etti.

ha-ber.com/Sevgi Fırat/Münih

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.