Münih’te sağlık sektöründe iş imkanı

Münih’te sağlık sektöründe iş imkanı

ABONE OL
21:44 - 26/11/2023 21:44
Münih’te sağlık sektöründe iş imkanı
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Helios Sağlık Grubu, Türkiye veya Almanya’dan başvuru yapanlara, bakım mesleği eğitimi sunarak sağlık sektöründe çalışma imkanı tanınıyor.

Almanya genelinde 86 kliniği bünyesinde barındıran Helios Sağlık Grubunun Helios Klinik’um München West hastanesi Hematoloji- Onkoloji Bölüm Başhekimi Prof. Dr. Fuat Oduncu insiyativi ile Türk Medyası kanalıyla bakım mesleğine davet çağrısı yapıldı.

Helios Münih West Kliniğinde düzenlen basın toplantısında, Prof. Dr. Fuat Oduncu, kliniğin bakım bölüm yetkilisi Aldin Gazdic, bakım eğitmeni Nagihan Gürses ve bakım eğitimi alan Büşra Doğan bakım mesleğinin sağlık sektöründeki önemine değindiler.

Samsun Üniversitesinden mezun olduktan sonra onbeş yıl hemşire olarak görev yapan ve Helios Münih West Kliniğine gelen Nagihan Gürses, Türk hastaların kendi dilini konuşan bakıcılardan aldıkları destekten memnun olduklarını belirterek, bu alanda hizmet vermenin önemine değindi.

Prof. Dr. Oduncu ise, bu konuda çağrı yapan ilk klinik olarak, sadece Almanya’da doğup büyüyen genç, orta yaşlılar değil, Türkiye’den de gelip çalışmak isteyenlere de iş imkanı sunduklarını belirtti. Geleceğe dönük önemli bir meslek grubu olan bakım eğitimini almak isteyenleri teşvik edildiğini dile getiren Prof. Dr. Oduncu ayrıca eğitim sonunda %100 çalışma garantisi verdiklerini, Türkiye’den gelmek isteyenlere de destek ve yardım sunduklarını da ifade etti.

Konu ile ilgili olarak vatandaşlar Christina Kruf ( tel.+49 89 889221313) ile iletişime geçildiği takdirde gerek çalışma izni ile vize başvurusu hakkında, gerekse dil öğrenme ve meslek eğitimi alınması ve oturum alınması konusunda bilgi alabilecekler.

ha-ber.com/Sevgi Fırat/Münih

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.