Münih’te 23 Nisan coşkusu

Münih’te 23 Nisan coşkusu

ABONE OL
22:51 - 23/04/2024 22:51
Münih’te 23 Nisan coşkusu
2

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

23 Nisan 1920’de bir milletin kaderi değişti. Meclis açılarak ulusun egemenliği ilan edildi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bu anlamlı günü tüm çocuklara armağan etti.

Bir ulusun büyük bir direnişle kazandığı egemenliği kutlamak en çok çocuklara yakışır. Bu bağlamda T.C. Münih Başkonsolosluğunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği düzenlendi.

Öğrencilerin Başkonsoloslukta bulunan Atatürk büstüne çiçek bırakmalarıyla başlayan görkemli etkinlikte, Başkonsolos Süalp Erdoğan ile Markt Schwaben bölgesinde görev yapan Türkçe Öğretmeni Çiğdem Ayhan günün anlam ve önemi hakkında konuşma yaptı.

Münih Başkonsolosu Süalp Erdoğan yaptığı konuşmada; bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını saygı ve özlemle andığını belirterek; Atatürk’ün tarihte benzeri görülmemiş bir kararla armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dilekleriyle kutladığını ifade etti.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından çocuk şiirleri okundu.

Ardından öğrenciler 100’üncü yıl şarkısı eşliğinde Başkonsolosluk makamına çıkarak koltuk devir merasimi gerçekleştirildi.

Markt Schwaben İlkokulundan ikinci sınıf öğrencisi Emre Tüymen, üçüncü sınıf öğrencileri Zehra Tokgöz, Kevser Tokgöz ve Ömer Tokgöz, dördüncü sınıf öğrencisi Emirhan Tüymen ile Anni Pickert İlkokulundan dördüncü sınıf öğrencisi Talia Deliorman Başkonsolosun koltuğuna oturarak 23 Nisan hakkındaki düşüncelerini dile getirdiler.

Etkinlikte öğrencilere boyama kalemi ve kitabı hediye edildi.

Sevgi Fırat/Münih

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.