Moskova’da 133 kişinin öldüğü saldırı sonrası Rusya’da bir günlük yas

Moskova’da 133 kişinin öldüğü saldırı sonrası Rusya’da bir günlük yas

ABONE OL
15:02 - 24/03/2024 15:02
Moskova’da 133 kişinin öldüğü saldırı sonrası Rusya’da bir günlük yas
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

133 kişinin yaşamını yitirdiği Moskova’daki saldırının ardından ülkede ilan edilen bir günlük yas çerçevesinde bayraklar yarıya indirildi.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, saldırının arkasında yer alanların cezalandırılacağını açıklamasının ardından ülkede bir günlük yas ilan etti.

Başkent Moskova’daki alışveriş merkezine silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda üçü çocuk 133 kişi yaşamını yitirmiş, 150’den fazla kişi de yaralanmıştı.

Saldırıyı IŞİD’in üstlenmesine rağmen Putin televizyondan yayınlanan konuşmasında örgütün adını dile getirmedi, saldırganların Ukrayna’ya kaçmaya çalışırken yakalandığını belirtti.

Ukrayna saldırıda herhangi bir rolü olmadığını sıklıkla vurgularken Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenski, Putin’i suçu başka yöne atıp sorumluluktan kurtulmaya çalışmakla suçluyor.

Putin saldırı nedeniyle “uluslararası terörizmi” de suçladı.

İnsanlar saldırının gerçekleştiği yere yaşamını yitirenler anısına çiçekler bırakıyor.

Yaralılar için kan bağışı yapmak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Olay, Rus topraklarında 2004’ten bu yana en kanlı saldırı olarak kayıtlara geçmiş durumda.

Putin konuşmasında saldırıyla ilgili olarak aralarında dört saldırganın da olduğu 11 kişinin tutuklandığını da belirtti.

Putin’e göre saldırganlara Ukrayna sınırını geçmek için bir pencere açılmıştı.

Rus Federal Güvenlik Servisi de saldırganların Ukrayna’da bağlantısı olduğunu ve sınır yakınında yakalandıklarını belirtiyor.

Kremlin’e yakın Rus medyası tarafından yayınlanan görüntülerde şüphelilerden biri saldırıyı gerçekleştirmek için kendisine para teklif edildiğini belirtiyor.

Elleri arkadan bağlı şekilde şüpheli, “insanları vurdum” diyor ve neden diye sorulduğunda “para için” yanıtını veriyor.

Beyaz Saray, Amerikan yönetiminin bu ayın ilk günlerinde Moskova’da planlanan saldırıyla ilgili Rusya’yla bilgi paylaştığını açıkladı.

Beyaz Saray, Rusya’daki Amerikalılar için uyarıda bulunulduğunu da kaydetti ve saldırının sorumlusunun tamamen IŞİD olduğunu vurguladı.

Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Adrienne Watson da Ukrayna’nın saldırıyla uzaktan yakından ilgisi olmadığını belirtti.

VOA tarafından geçilen Moskova’da 133 kişinin öldüğü saldırı sonrası Rusya’da bir günlük yas haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Moskova’da 133 kişinin öldüğü saldırı sonrası Rusya’da bir günlük yas haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Moskova’da 133 kişinin öldüğü saldırı sonrası Rusya’da bir günlük yas haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.