Moskova Afganistan Konferansına Ev Sahipliği Yapacak

Moskova Afganistan Konferansına Ev Sahipliği Yapacak

ABONE OL
11:16 - 07/10/2021 11:16
Moskova Afganistan Konferansına Ev Sahipliği Yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Moskova, 20 Ekim tarihinde Afganistan konusunda uluslararası bir toplantıya ev sahipliği yapacak. Haberi Rusya lideri Vladimir Putin’in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov paylaştı.

Kabulov, toplantının içeriğine ilişkin bir detay paylaşmadı. Rus haber ajanslarına bilgi veren Kabulov, toplantının 20 Ekim’de yapılacağını ve uluslararası bir toplantı olacağını söylemekle yetindi.

Rusya, geride bıraktığımız Mart ayında da ABD, Çin ve Pakistan’ın katılımıyla Afganistan konusunda uluslararası bir konferans düzenlemişti. Bu konferans sonrasınd yayımlanan ortak bildiride ülkede şiddet olaylarının sona ermesi çağrısı yapılmıştı.

Ancak o toplantının ardından Afganistan’da gelinen noktada Taleban yönetimi ele geçirdi. Daha önce BM liderliğinde de Afganistan’a yardım amaçlı uluslararası bir toplantı düzenlenmişti.

VOA tarafından geçilen Moskova Afganistan Konferansına Ev Sahipliği Yapacak haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Moskova Afganistan Konferansına Ev Sahipliği Yapacak haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Moskova Afganistan Konferansına Ev Sahipliği Yapacak haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.