Milletvekili Bitmez bütçe görüşmelerinde kalp rahatsızlığı yaşadı 

Milletvekili Bitmez bütçe görüşmelerinde kalp rahatsızlığı yaşadı 

ABONE OL
17:30 - 12/12/2023 17:30
Milletvekili Bitmez bütçe görüşmelerinde kalp rahatsızlığı yaşadı 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerinde kürsü konuşmasını bitirdiği sırada bayılması üzerine ilk müdahalesi salonda yapılan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in kalp rahatsızlığına bağlı tedavisi Bilkent Şehir Hastanesi’nde devam ediyor.

Bugün Meclis’in bütçesiyle birlikte Adalet Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı’nın bütçeleri üzerinde yürütülecek genel görüşme sırasında, İsrail’e yönelik Türkiye’nin ambargo uygulamaması nedeniyle eleştirilerini paylaşan Hasan Bitmez konuşmasının bitiminde bayıldı. Salonda başta muhalefet temsilcisi hekim kökenli milletvekilleri olmak üzere Bitmez’in yanına gidenler nabız atışının olmadığını gördü.

Vekillerle birlikte TBMM bünyesindeki sağlık personeli tarafından yapılan ilk müdahaleyle Bitmez’in kalbi yeniden çalıştırıldı. Bitmez, ambulansla Bilkent Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM’de Bitmez’e kalp masajı yapıldığını belirterek, “Entübe edilerek Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne getirilen vekilimiz, ivedilikle anjiyoya alındı. Anjiyo sonrası kalp akciğer pompasına alınarak yoğun bakıma alındı” bilgisini paylaştı.

Bitmez’in sağlık durumuyla ilgili Saadet Partisi Basın Müşaviri Hacı Murat Uzgur ise, Bitmez’in durumunun ciddiyetini koruduğunu ve tıbbi müdahaleye devam edildiğini aktardı.

AK Parti’nin “Allah’ın gazabı” yorumu tutanağa geçti

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Bitmez, kürsü konuşmasında, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla yapılan Filistin ile dayanışma mitinginde devlet bütçesi kullanılmasına karşın AK Parti propagandası yapılmasını eleştirdi.

Erdoğan ve AK Parti iktidarınca İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısını durdurması için somut eylem adımı atılmadığını savunan Bitmez, Türkiye aracılığıyla İsrail’e mühimmat niteliğindeki ürünler ile enerji nakliyatına devam edildiğini belirterek, Starbucks’larda boykot gibi eylemlerle “iki yüzlülük” sergilendiğini ifade etti.

AK Parti grubuna hitaben “İsrail aşkınız” sözüyle sıkça örnekler üzerinden Filistin için gerekli ambargo ya da diplomatik ilişkileri kesme gibi adımlar atılmamasına tepkisini dile getiren Bitmez, “AK Partili yöneticilerin ve çocuklarının sahibi ve ortağı olduğu, işletmecisi olduğu gemilerle İsrail’e mühimmat taşımaktan vazgeçin’ diyoruz, ‘Starbucks’larda boykot yapıyoruz’ diyorsunuz. İsrail sizin eylemsizliğinizden, tavırsızlığınızdan cesaret alıyor’ diyoruz, ‘Miting yapıyoruz’ diyorsunuz. Bu sizin mitinginizden daha iyisini Avrupa’da, Amerika’da, Londra’da, Tokyo’da, oradaki Hristiyanlar, Yahudiler sizlerden daha iyi miting yapıyor. Siz İsrail’in suç ortağısınız! Elinizde Filistinlilerin kanı var!” diye konuştu.

Bitmez’in konuşması sırasında AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in “Yalancı” diye sıkça bağırdığı ve Düzce vekili Ercan Öztürk’ün sıkça müdahale ettiği görüldü.

TBMM’de bütçe görüşmelerinde tansiyon yüksekti.

Bitmez, AK Parti’nin İsrail konusunda kamuoyuna yönelik aldatıcı bir tutum sergilediğini vurguladığı konuşmasını Sezai Karakoç’un “Tarihin azabından kurtulsanız Allah’ın gazabından kurtulamayacaksınız” dizesiyle bitirdi. Buna karşılık Zengin’in “Yazıklar olsun sana! Yürü! Siz öyle olacaksınız!” şeklinde bağırdığı görüldü. Bu sırada Bitmez, aniden kürsüde yere düşüp bayıldı.

Kalp rahatsızlığı yaşayan Bitmez’in bayılması üzerine AK Parti sıralarından “Allah’ın gazabı böyle olur işte!” şeklinde yorumlar yapılması ise tutanağa geçti.

AK Partililer hastaneye gitti, TBMM’de bütçe görüşmesine ara verildi

Bitmez’in sağlık sorunu yaşaması üzerine TBMM’deki bütçe görüşmelerine ara verildi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hastaneyi ziyaret ederek, Bitmez’in durumuyla ilgili bilgi aldı. Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Bitmez’in durumuyla ilgili kendilerinden bilgi aldığını ifade ederek, TBMM’deki görüşmelere ilişkinse ilerleyen saatlerde karar verileceğini söyledi.

VOA tarafından geçilen Milletvekili Bitmez bütçe görüşmelerinde kalp rahatsızlığı yaşadı  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Milletvekili Bitmez bütçe görüşmelerinde kalp rahatsızlığı yaşadı  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Milletvekili Bitmez bütçe görüşmelerinde kalp rahatsızlığı yaşadı  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.