Miçotakis’ten Erdoğan’a Sert Eleştiri

Miçotakis’ten Erdoğan’a Sert Eleştiri

ABONE OL
22:44 - 29/07/2022 22:44
Miçotakis’ten Erdoğan’a Sert Eleştiri
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Amerikan CNN International haber kanalına röportaj veren Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye’yle sorunları gidermek istediklerini söylerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert şekilde eleştirdi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, CNN International kanalına özel bir mülakat verdi. Yunan Başbakan, ülkesinin enerji yatırımlarından, Türkiye’yle ilişkilere ve NATO’ya kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye ve Yunanistan arasında son dönemde ilişkilerin gergin seyrettiğini ifade eden Miçotakis, “NATO ve Avrupa’nın en son ihtiyacı olan şey Avrupa kıtasının güneydoğusunda da bir gerginlik olmasıdır” dedi.

Yunanistan Başbakanı,”Türkiye’yle farklılıklarımızı gidermek konusunda bir sorumluluğumuz var ve bu noktada oyunun bir kitabı var. O da uluslararası hukuk” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Osmanlıcılık hayalleri kurmakla suçlayan Miçotakis “İnanıyorum ki Cumhurbaşkanı Erdoğan, neo Osmanlıcı revizyonist fantazileri canlandırmak yerine kötü seyreden Türk ekonomisini canlandırmaya odaklansa, halkına daha iyi hizmet eder” diye konuştu.

Öte yandan Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un bugün Atina’ya ve ardında Ankara’ya yapacağı ziyaretlerde de Yunanistan hükümetinin Türkiye’ye silah satışı ve Ege’de gerginlik konularını gündeme getirmesi bekleniyor.

VOA tarafından geçilen Miçotakis’ten Erdoğan’a Sert Eleştiri haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Miçotakis’ten Erdoğan’a Sert Eleştiri haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Miçotakis’ten Erdoğan’a Sert Eleştiri haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.