Michigan Valisini Kaçırma Girişiminde 6 Kişiye Suçlama

Michigan Valisini Kaçırma Girişiminde 6 Kişiye Suçlama

ABONE OL
16:25 - 18/12/2020 16:25
Michigan Valisini Kaçırma Girişiminde 6 Kişiye Suçlama
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’de bir federal büyük jüri Michigan Valisi Gretchen Whitmer’i kaçırma girişimi davasında altı kişi hakkında resmen suçlamada bulundu.

Hükümet karşıtı, aşırılık yanlıları olduğu belirtilen zanlılar Corona virüsüne karşı aldığı önlemleri beğenmedikleri valiyi kaçırma planı yapmakla suçlanıyor.

Savcı Andrew Birge tarafından açıklanan iddianamede suçlanan kişiler; Adam Dean Fox, Barry Gordon Croft Jr., Ty Gerard Garbin, Kaleb James Franks, Daniel Joseph Harris ve Brandon Michael-Ray Caserta olarak sıralandı.

Delaware eyaletinde yaşayan Croft dışında kalan tüm zanlıların Michiganlı oldukları belirtildi.

Zanlılar suçlu bulunmaları halinde azami ömür boyu hapis cezasına çarptırılabilecek. Kefaletle serbest bırakılma talepleri daha önce reddedilen zanlıların hepsi tutuklu yargılanacak.

Zanlılar, FBI tarafından yapılan soruşturma sonucunda Ekim ayının başlarında tutuklanmıştı.

Savunma avukatları ise müvekkillerinin ‘‘çok konuşan’’ ancak ‘‘iş eyleme geldiğinde planlarını hayata geçirmeyi düşünmeyen’’ insanlar olduklarını öne sürmüştü.

İddianame Ekim ayında yapılan duruşmadaki suçlamaları tekrarlar nitelikte. Bu duruşmada FBI çalışanlarından Richard Trask verdiği ifadede zanlıların paramiliter gruplarla bağlantılı olduklarını söylemişti.

İddianameye göre Fox ve Croft, Ohio eyaletinin Dublin kentinde Haziran ayında yapılan bir toplantıya katıldı. İddianamede, bu toplantıda olası kaçırma planının ve diğer eylemlerin tartışıldığı belirtiliyor. Duruşmada Trask, Virginia eyaletinin Demokrat Valisi Ralph Northam’ın da potansiyel kaçırma planlarının hedefi olan isimlerden olduğunu bildirmişti.

İddianameye göre Fox daha sonra ‘‘Wolverine Watchmen’’ adlı Michiganlı grubun lideriyle bir gösteride buluştu. Başka bir toplantıdaysa iki zanlı ve Watchmen grubunun üyeleri hedeflerine ulaşmak için birlikte çalışma kararı aldılar.

İddianamede zanlılar canlı mermilerle ateş edilen saha eğitim çalışmaları, Whitmer’in yazlık evinin izlenmesi ve şifreli mesajlar gönderilmesi gibi hazırlıklarla da suçlanıyor.

İddianameye göre bu eğitimlerden birinde bir binaya ekipler halinde saldırı çalışmaları yapan zanlılar, valinin güvenlik ekibiyle el yapımı patlayıcı düzeneklerle etkisiz hale getirme taktikleri üzerinde konuştular.

Metne göre zanlılar ayrıca güvenlik güçlerinin müdahalesini zorlaştırmak için Whitmer’in evinin yakınındaki bir köprüyü havaya uçurmayı da tartıştı.

İddianameye göre Caserta yazdığı bir elektronik mesajda keşif çalışmaları sırasında polisle karşılaşmaları halinde memurlara olay yerinden ayrılmaları için bir şans tanınması, ayrılmamaları durumunda öldürülmeleri gerektiğini söyledi.

Zanlılar, 7 Ekim’de Detroit kentinin batısında kimliği gizli bir FBI görevlisiyle patlayıcı ve diğer malzemeleri satın almak için buluştuklarında tutuklandılar.

Wolverine Watchmen grubu üyesi sekiz diğer kişi hakkında da eyalet mahkemesinde Whitmer’i kaçırma girişimine katılmak ve terör eylemine malzeme desteği vermekle suçlanıyor.

VOA tarafından geçilen Michigan Valisini Kaçırma Girişiminde 6 Kişiye Suçlama haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Michigan Valisini Kaçırma Girişiminde 6 Kişiye Suçlama haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Michigan Valisini Kaçırma Girişiminde 6 Kişiye Suçlama haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.