MHP yerel seçim mitinglerini neden Mersin’de başlattı?

MHP yerel seçim mitinglerini neden Mersin’de başlattı?

ABONE OL
18:58 - 28/01/2024 18:58
MHP yerel seçim mitinglerini neden Mersin’de başlattı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için ilk mitingini düzenledi. Mersin’de halka seslenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Mersin’i Cumhurbaşkanımıza hediye edecek misiniz?” diye sordu.

“Cumhur Bizim, Türkiye Hepimizin” sloganıyla düzenlenen mitinge Mersin’in ilçelerinden ve çevre illerden katılım vardı. Mitingde Cumhur ittifakı’nın Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı MHP’li Serdar Soydan ile ilçe adayları da tanıtıldı. Adaylardan hiçbiri söz almadı.

Buluşmada konuşan Devlet Bahçeli, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve partisi CHP’yi eleştirdi; Seçer yönetimini kayırmacılık, partizanlık, yolsuzluk ve hukuksuzlukla suçladı. Bahçeli şu ifadeleri kullandı: “Mersin son 5 yıldır yerinde saymaktadır. Slogan milliyetçiliği, dedikodu belediyeciliği, sosyal medya belediyeciliği, ideolojik ve ilkel belediyecilik anlayışı Mersin’i yorgun düşürmüştür. Kayırmacılık, haksızlık, partizanlık, yolsuzluk ve hukuksuzluk Mersin’in önünü kapatmıştır. Kurulan paravan şirketler kanalıyla, belediye imkanlarının kimlere ve nerelere aktarıldığını, bölücü mihrakların nasıl şımartıldığını biliyoruz. Mersin’den Anamur’a kadar belediye eliyle peşkeş çekilen işletme, kafe ve restoranları, bu kapsamdaki ahlâksız ve haksız kazançları biliyoruz. Şimdiye kadar kazanan bir avuç çıkarcıdır. Palazlanan küçük bir kaymak tabakadır. Biti kanlanan, devlet ve millet muhalifi dar bir kadrodur.”

Bahçeli, CHP ile DEM Parti arasında yapılan seçim görüşmelerine gönderme yaptı; CHP’yi DEM Parti’nin esiri haline gelmekle suçladı. MHP Lideri, “DEM’lenmiş CHP terörle mücadeleye şaşı bakmaktadır. CHP, bölücü terör örgütünün kafesindedir. Tezkereye hayır diyen bu CHP’dir. Terörist Demirtaş’ın avukatı olan bu CHP’dir. TBMM’de terör saldırılarına karşı hazırlanmış ortak metinlere imza atmayan bu CHP’dir. Yönetimi altında bulunan belediyeleri bölücülere, terör sevicilere teslim eden bu CHP’dir. Bugünkü CHP bitmiştir, tükenmiştir, iflas etmiştir. Bugünkü CHP esirdir, işgal edilmiştir. Mersin’i DEM’lenmiş CHP musibetinden arındırmak milli güvenliğimiz, milli huzurumuz, milli onurumuz adına da mecburiyettir” ifadelerini kullandı.

“Cumhur İttifakı güçlü ise vatandaşımızın karnı tok, başı dik, alnı açıktır”

MHP Genel Başkanı Mersin için alternatifin Cumhur İttifakı olduğunu savundu; şunları söyledi: “31 Mart 2024 tarihinde Mersin’e zincir vuranlarından hesap soracak mısınız? Mersin’in bahtını açacak mısınız? Yörüklerin asaletini, millî birlik ve kardeşliğimizin iradesini sandığa yansıtacak mısınız? Cumhur İttifakı’na evet mi? Milliyetçi Hareket Partisi’ne evet mi? Dağda, bayırda, ovada, yaşayan bütün vatandaşlarımızla Mersin’i Cumhurbaşkanımıza hediye edecek misiniz? O halde Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni buhrandan çekip alalım. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı güçlü ise vatandaşımızın karnı tok, başı dik, alnı açıktır. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı güçlü olduğu müddetçe demokrasi güvence altındadır.”

Neden Mersin?

Seçim mitinglerine Mersin’den başlanmasının temel sebebi, MHP’nin kenti kazanabileceği bir büyükşehir belediyesi olarak görmesi. Mersin’de hiçbir siyasi parti ve görüş diğeri üzerinde mutlak hâkimiyete sahip değil. 2019 seçimlerinden önce Mersin Büyükşehir Belediyesi MHP’deydi. Partiden 20 yıl Tarsus Belediye Başkanlığı yapan Burhanettin Kocamaz, beş yıllık Büyükşehir Belediye Başkanlığı ardından 2019 seçimlerinde aday gösterilmedi. Bunun üzerine MHP’den istifa etti ve İYİ Parti’ye geçti.

Millet İttifakı 2019 seçimlerinde Mersin’den ortak aday çıkarmadı. İYİ Parti Kocamaz’ı aday göstermeye karar verdi ama belgeleri yetişmeyince adaylık başvurusu reddedildi. Parti, adayını, o dönem ittifak halindeki Demokrat Parti üzerinden göstermek zorunda kaldı. İYİ Partili Ayfer Yılmaz seçimleri ilk iki sırada tamamlayan CHP’li Seçer ve MHP’li Hamit Tuna’nın açık ara gerisinde kaldı.

MHP ve Cumhur İttifakı bu seçimlerde Mersin’i kazanma hesapları yapıyor. Mitinglerin Mersin’den başlamasının arkasında bu var.

MHP 2019 seçimlerinde sadece bir Büyükşehir Belediyesi kazandı. Manisa’da Cengiz Ergün yüzde 52 oy alarak Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. MHP’nin bunun dışında 10 il, 132 ilçe ve 89 belde belediyesi var. Parti Mersin’de de 13 ilçenin 8’ine sahip.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin yerel seçim kampanyasında Mersin’den sonraki ikinci durağı Manisa olacak. Miting 4 Şubat’ta düzenlenecek.

VOA tarafından geçilen MHP yerel seçim mitinglerini neden Mersin’de başlattı? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. MHP yerel seçim mitinglerini neden Mersin’de başlattı? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan MHP yerel seçim mitinglerini neden Mersin’de başlattı? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Yunus Uslu

    Mersin belediyesinde bu kadar yolsuzlugun ve kanunsuz islerin yapildigi biliniyor ve sokaklarda ve meydanlarda konusuluyor ve hic bir kanuni sorusturma yapilmiyor. Meydanlarda soylenenleri makamlarda oturanlar duyuyorlar ve duymazliktan giliyorlar. Insanlik tarihi boyunca boyle bir yonetim ve yoneticiler gorulmusmudur? Tarihcileri davet ediyoruz, bu konuda bizi aydinlatsinlar lutfen! Selamlarimla,

    Yanıtla
    +0
    -0