Metin Gürcan’a Kapalı Duruşma Kararı 

Metin Gürcan’a Kapalı Duruşma Kararı 

ABONE OL
20:49 - 30/03/2022 20:49
Metin Gürcan’a Kapalı Duruşma Kararı 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan’ın, siyasi ve askeri casusluk suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması Ankara’da yapıldı. Mahkeme, Gürcan’ın “devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya casusluk amacıyla yabancı ülkelerin diplomatlarına temin etme” suçlamasıyla yargılandığı davanın kapalı görülmesine hükmetti. Kararın ardından duruşmayı izleyen gazeteci ve diğer izleyicilerin mahkeme salonunu terk etmeleri istendi.

46 yaşındaki Metin Gürcan 26 Kasım’da İstanbul’daki evinden gözaltına alındıktan üç gün sonra tutuklanmıştı. Emekli bir asker olan Gürcan iddianamede adları verilen yabancı misyon görevlileri ile görüştüğünü kabul etmiş, casusluk suçlamalarını reddetmişti. Gizlilik derecesinde resmi bilgi ve belge değil, açık kaynaklardan derlediği analizleri paylaştığını savunmuştu.

Eski başbakan yardımcısı Ali Babacan’ın liderliğindeki DEVA Partisi kurucu üyeleri arasında yer alan Metin Gürcan, internet haber sitesi Al-Monitor’de askeri analizler yazıyordu. Hakkındaki suçlamaların devlet sırrı kapsamına girdiği gerekçesiyle duruşmanın kapalı yapılmasına karar verilen Gürcan, suçlu bulunursa ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

VOA tarafından geçilen Metin Gürcan’a Kapalı Duruşma Kararı  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Metin Gürcan’a Kapalı Duruşma Kararı  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Metin Gürcan’a Kapalı Duruşma Kararı  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.