Meksika Başkanlık Sarayı’ndaki 19 kediye sonsuza dek yiyecek ve bakım garantisi

Meksika Başkanlık Sarayı’ndaki 19 kediye sonsuza dek yiyecek ve bakım garantisi

ABONE OL
14:55 - 07/04/2024 14:55
Meksika Başkanlık Sarayı’ndaki 19 kediye sonsuza dek yiyecek ve bakım garantisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Güvercinleri takip ederek saray bahçelerinde dolaşır ve televizyondaki basın brifinglerinde boy gösterir. Bazıları turistleri kapıda karşılarken, diğerleri personelden gizlice dondurma yer.

Meksika Ulusal Sarayı’nda serbestçe dolaşan 19 kedi, ülkenin en ikonik binalarının yemyeşil bahçelerinde ve tarihi kolonyal salonlarında yaşıyor.

Saray veterineri Jesús Arias, bir avuç kedi arkadaşı ayak bileklerine sürtünürken, “Sarayın her yerine erişimleri var, bu yüzden toplantılara, röportajlara giriyorlar ve kameraların önünde dolaşıyorlar” dedi.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel López Obrador, hükümetinin kedileri “yaşayan sabit varlık” ilan etmesinin ardından saray kedileri Meksika’da bu unvanı alan ilk hayvanlar oldu.

Yatırım terimi olan “sabit varlıklar” genellikle bina ve mobilyalar için kullanılır, ancak López Obrador hükümeti bunu kedilere uygulayarak, ülkenin hazinesini, Ekim ayında görevden ayrıldıktan sonra bile hayatlarının geri kalanında onlara yiyecek vermek ve bakmakla yükümlü kıldı.

“Kediler artık Ulusal Saray’ın bir sembolü. Tıpkı bu dünyayı anladığımız gibi, bu kediler burada olmadan Ulusal Sarayı da anlamlandıramazdım” diyor Ulusal Saray ve Kültürel Miras Koruma Genel Müdürü Adriana Castillo Román ve “Kedilere iyi bakıldığından emin olmalıyız” diye ekliyor.

Mexico City’nin kalbinde yer alan Başkanlık Sarayı uzun zamandır Meksika’nın yürütme organının merkezi konumundaydı. Şimdi López Obrador’un ikametgâhı olan saray, Yerli İmparator Moctezuma’nın eski sarayı üzerine inşa edilmişti.

İronik bir şekilde, Moctezuma’nın kadim Aztek kültürü kedileri değil, Xoloitzcuintle olarak bilinen ve hatta sahipleriyle birlikte gömülen tüysüz köpekleri onurlandırmıştı.

VOA tarafından geçilen Meksika Başkanlık Sarayı’ndaki 19 kediye sonsuza dek yiyecek ve bakım garantisi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Meksika Başkanlık Sarayı’ndaki 19 kediye sonsuza dek yiyecek ve bakım garantisi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Meksika Başkanlık Sarayı’ndaki 19 kediye sonsuza dek yiyecek ve bakım garantisi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.