Meclis’de maske mecburiyeti

Meclis’de maske mecburiyeti

ABONE OL
21:07 - 07/10/2020 21:07
Meclis’de maske mecburiyeti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’da koronavirüs hızla yayılmaya devam ediyor. Başkent Berlin`de  bazı bölgeler korona kalesi haline geldi. Federal Meclis Başkanı Schäuble önlemleri sıkılaştırıyor. Alman Meclisi’nde maske zorunluluğu getirildi.

Federal Meclis Başkanı Wolfgang Schäuble “Sars-CoV2” salgınının ilerleyişinin hâlâ çok ciddi olduğuna işaret ederek parlamentoda genel maske zorunluluğu getirildiğini bildirdi. Maske mecburiyeti kuralı 17 Ocak 2021 tarihine dek geçerli olacak.

Federal Meclis’te maske şartının meclis salonunda, konferans ve toplantı salonları dahil olmak üzere tüm odalar ile binalardaki tüm alanları ve asansörleri kapsadığı açıklandı.

Meclis gruplarına da kendi binaları için gerekli düzenlemeler şiddetle tavsiye edildi. Önlem alınmadığı takdirde enfeksiyon riskinin artacağı, Alman Meclisi’nin işleyişinin ciddi şekilde bozulabileceği, hatta kısa bir süre içinde durabileceği de vurgulandı.

Federal Meclis’te 1,5 metre sosyal mesafe şartıyla konferans salonunda veya meclis salonunda maske  çıkarılabilecek. Kürsüdeki konuşmacılar ve salondaki mikrofonların yanı sıra toplantıyı yöneten başkanların da maskelerini çıkarmalarına izin verilecek. Doktor raporu olanlar da maske mecburiyetinden muaf tutulacak. Yeni düzenlemeleri ihlal edenleri para cezaları bekliyor.

Öte yandan mecliste genel maske şartına bir ay içinde dava açılarak itiraz etmek mümkün. Özellikle sağ popülist AfD meclis grubunun maske mecburiyetine sıcak bakmadığı bildirildi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.