Maymun Çiçeği Konusunda Küresel Acil Durum İlanı

Maymun Çiçeği Konusunda Küresel Acil Durum İlanı

ABONE OL
22:13 - 23/07/2022 22:13
Maymun Çiçeği Konusunda Küresel Acil Durum İlanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Dünya Sağlık Örgütü, maymun çiçeği salgınıyla ilgili olarak küresel acil durum ilan etti. Salgın süratle yayıldığını ve küresel acil durum ilan etme seviyesine gelindiğini Dünya Sağlık Örgütü Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü’nün maymun çiçeği salgınıyla ilgili küresel acil durum ilan etmesi, salgınla ilgili olarak uluslararası önlemlerin alınması, gerekli fonların kullanıma açılması ve aşı ve tedaviler geliştirilmesi konusunda ortak çabaların sarf edilmesi anlamına geliyor.

Konuyla ilgili Reuters haber ajansına bilgi veren kaynaklar, Perşembe günü konuya ilişkin olarak yapılan toplantıda heyet üyelerinin, acil durum ilan edilmesi konusunda fikir ayrılıkları yaşadıklarını ancak Genel Sekreter Ghebreyesus’un son kararı verdiğini belirtti.

Ghebreyesus da konuyla ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında komisyon üyelerinden 9’unun acil durum ilan edilmesi fikrine karşı çıktıklarını 6 üyenin onay verdiğini dolayısıyla aslen tam bir konsensüs sağlanmadığını ifade etti.

Genel Sekreter’in genel olarak heyetin kararlarını uyguladığı ancak bu kez, vaka sayılarının artması ve aşı ve tedavi konusundaki eksiklikler nedeniyle endişe duyduğu ve bu yönde bir adım attığı belirtiliyor. Ghebreyesus, COVID-19 salgını konusunda adım atmakta geç kalmakla eleştirilmişti.

Bir süredir dünya genelinde etkili olmaya başlayan maymun çiçeği hastalığına bugüne dek 16 binden fazla kişi yakalandı. Hastalık nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti. Salgın aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 75’ten fazla ülkeye yayıldı.

Türkiye’de de görüldü

Virüsün özellikle yakın ilişki ve temas sayesinde yayıldığına dikkat çekiliyor. Hastalığın şu ana kadar özellikle eşcinsel ilişki yaşayan erkeklerde görüldüğü belirtiliyor.

Cuma günü ABD tarafından yapılan açıklamada, hastalığı iki küçük çocukta da tespit edildiği duyuruldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından açıklama yaparak Türkiye’de de maymun çiçeği vakası tespit edildiğini duyurmuştu.

VOA tarafından geçilen Maymun Çiçeği Konusunda Küresel Acil Durum İlanı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Maymun Çiçeği Konusunda Küresel Acil Durum İlanı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Maymun Çiçeği Konusunda Küresel Acil Durum İlanı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.