Manhattan’a araçların ücretli girişine dair uygulamayla ilgili tartışmalar sürüyor

Manhattan’a araçların ücretli girişine dair uygulamayla ilgili tartışmalar sürüyor

ABONE OL
15:49 - 03/03/2024 15:49
Manhattan’a araçların ücretli girişine dair uygulamayla ilgili tartışmalar sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

New York’ta, Manhattan’ın bir bölümüne girecek araçlardan ücret alınmasıyla ilgili başlatılacak uygulamaya dair tartışmalar sürüyor. New Yorklular, araçların Manhattan’a ücret karşılığında alınmasıyla ilgili yasa konusunda ikiye bölünmüş durumda.

Önümüzdeki aylardan itibaren yürürlüğe sokulması beklenen paralı geçiş uygulamasıyla, Manhattan’a, 60’ın sokaktan itibaren araçların girişinden para alınacak.

Metropol Taşımacılık İdaresi (MTA), kentte yeni uygulamayla ilgili çeşitli kamu ve sivil kuruluşlarla başlatılması planlanan yeni uygulamayla ilgili kamuya açık ilk bilgilendirme toplantısını önceki gün yaptı. Metropol Taşımacılık İdaresi Başkanı Janno Lieber, uygulamanın Haziran ayı ortasından itibaren başlayabileceğini kaydetti.

Lieber, “Bu bir eyalet yasası. Biz de bu yasayı etkili bir şekilde uygulamaya çalışıyoruz. Her ne kadar şikayet olursa olsun ne kadar aleyhine dava açılırsa açılsın New York eyaleti, bu vergiyi istiyor ve sen de bu vergiyi ödeyeceksin’’ dedi.

Toplantıda hararetli tartışmalar yaşandı. Toplantının yapıldığı salon ve bina önünde aralarında itfaiyecilerinde olduğu kalabalık protesto gösterisi düzenledi.

Yılda bir milyar dolar gelir bekleniyor

Manhattan’ın bazı bölümlerine araçların ücret karşılığında girişinin daha az trafik sıkışıklığına yol açacağı, hava kirliliğini azaltacağı ve her yıl toplanacağı belirtilen yaklaşık bir milyar doların, her gün kentte yaklaşık 4 milyon yolcu taşıyan metro ve otobüs sistemlerini geliştirmek kullanılacağı belirtiliyor.

Manhattan’a paralı giriş uygulaması hayata geçerse New York, bazı bölgelerine araçların para ödeyerek girdiği, Londra, Stockholm, Milano ve Singapur gibi dünyadaki bazı metropol kentler arasına katılacak ilk ABD kenti olacak. Uygulamanın başlamasıyla birlikte, Manhattan’ın trafiğe yoğun olan bölgelerine girecek özel araçlar 15, kamyonetler 25 ve kamyonlar 35 dolar ödeyecek.
Manhattan’daki işletme sahipleri bu uygulamanın yerel ekonomi üzerindeki etkisinden endişe duyuyorlar. Banliyölerden Manhattan’a her gün işe gidip gelenler maliyetlerin daha da artacağı endişesi taşıdıkları belirtiliyor.

Manhattan’a ücretli giriş uygulaması aleyhine çok sayıda dava açıldı

Yeni uygulamayla ilgili, New Jersey Valisi Phil Murphy, New York Öğretmenler Sendikası gibi çok sayıda sivil toplum kuruluşu dava açmıştı. Eyalet kongresi üyesi 18 New York milletvekili de uygulamanın durdurulması için dava açmıştı. New York kentinin yaklaşık 400 bin kamu çalışanını temsil eden işçi koalisyonu da Vali Murphy’nin açtığı federal davaya destek verdiklerini açıklamıştı.
New Jersey Valisi Murphy, ABD Ulaştırma Bakanlığı ve Federal Karayolu İdaresi’nin geçiş ücretinin New Jersey sürücüleri üzerindeki olumsuz etkisini dile getirmiş ve getireceği mali yük için düzgün bir inceleme yapılmadığını iddia etmişti.

Vali Murphy, ayrıca New Jersey’li araç sürücülerin haksız yere hedef alınacağını ve kendi eyaletlerinde de bu uygulamanın trafik sıkışıklığını arttıracağını iddia etmiş, “New Jersey genelinde yüz binlerce aracı ve toplu taşımayı etkileyen trafik düzenlerinde dramatik değişiklikler olacak” diye konuşmuştu.

VOA tarafından geçilen Manhattan’a araçların ücretli girişine dair uygulamayla ilgili tartışmalar sürüyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Manhattan’a araçların ücretli girişine dair uygulamayla ilgili tartışmalar sürüyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Manhattan’a araçların ücretli girişine dair uygulamayla ilgili tartışmalar sürüyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.