Manavgat’ın tarım geliri son 5 yılda yüzde 462.5 arttı

Manavgat’ın tarım geliri son 5 yılda yüzde 462.5 arttı

ABONE OL
00:05 - 24/12/2020 00:05
Manavgat’ın tarım geliri son 5 yılda yüzde 462.5 arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Turizm ve tarımın başkenti Antalya’nın Manavgat ilçesinde tarım geliri son 5 yılda yüzde 462,4 arttı.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ve Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile online ‘’2021 yılı Kırsal Kalkınma Destekleri Semineri’’ düzenlendi.

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş seminerin açılışında yaptığı konuşmada, Manavgat’ın tarım gelirinin son 5 yılda yüzde 462.5 arttığını söyledi.

Manavgat’ın lokomotif sektörünün turizm olduğunu anlatan Boztaş, şunları kaydetti.

‘’Son yıllarda kadim sektörü aile çiftçiliğinden daha çok iş insanlarımızın yatırım yaptığı bir sektör haline gelmiştir. 2014 yılında MATSO’ya kayıtlı 295 tarım ve hayvancılık yapan firma varken 2020 yılı Kasım ayı sonu itibari 506 firma oldu. Bunlar daha çok örtü altına yönelik faaliyet gösteriyorlar. 2014 yılında 21 dekar alan olan örtü altı muz üretimimiz 2020 yılı sonunda yaklaşık 15 bin dönüme ulaşmak üzere. Sevindirici olan iş insanlarının artık tarıma da yatırım yapmalarıdır.  Ürün yığılmasını bize göre bir risk olarak görüyoruz. İş insanlarımızın ürün çeşitlenmesine yönelik tavsiyelerde bulunuyoruz.”

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca da, Kırsal Kalkınma destekleri ile ilgili gelen müracaatların büyük çoğunluğun olumlu sonuçlandığını söyledi. Evraklarında eksik olmayanları bakanlığa gönderdiklerini ve Antalya’ya ayrılan destek oranında Manavgat’a da destek sağlanacağını belirten Karaca, ‘’ Son yıllarda Manavgat’ın Antalya ve ülke tarımına katkısı çok hızlı gelişti. Manavgat özellikle muz üretiminde bunu gösterdi’’ dedi.

Kırsal Kalkınma Şube Müdürü İzzet Kaş ise Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının 14. etap uygulamaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.