Manavgat Belediyesi kum zambakları koruma altına aldı

Manavgat Belediyesi kum zambakları koruma altına aldı

ABONE OL
11:55 - 12/10/2020 11:55
Manavgat Belediyesi kum zambakları koruma altına aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Manavgat Belediyesi nesli tükenmekte olan Likya Kum Zambaklarını tel örgüyle çevirerek koruma altına aldı. Kum zambaklarına zarar verenlere 73 bin lira para cezası verilecek.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Sorgun Boğaz bölgesinde bulunan ve nesli tükenmekte olan Likya kum zambaklarının bildirdi. 15 bin metrekarelik alanı tel örgülerle çevirdiklerini anlatan Sözen, ‘’Sorgun- Boğaz bölgesinde yapılan düzenleme ile kent halkından tam not alan sahil bandında, nesli tehlike altında olan ve koruma altına alınan kum zambakları, görenlerin de ilgisini çekiyor’’ dedi.

Sahil şeridi üzerinde bulunan kum zambaklarını koparan veya yayılış alanına zarar veren kişi ve kişilere, biyolojik çeşitliliği tahrip etmekten dolayı Çevre Kanunu kapsamında 73 bin lira idari para cezası uygulayacaklarını ifade eden Başkan Şükrü Sözen, şöyle devam etti.

‘’Kente artı değer katan Boğaz bölgesi sahil bandı düzenleme çalışmaları ile doğa harikası bir yer oldu. Bu alan bilinçli kullanılmalı. Boğaz Mevkii Sahil Bandı projemizin halkımız tarafından kullanılmaya başlamasının ardından bölgemizde oluşan güzel havayı koruyarak ve sahip çıkarak bölgemize artı değer katmaya çalışıyoruz. Sıcak kum ve aşırı tuz oranına rağmen hayatta kalan ve nesli tükenmekte olan Likya kum zambaklarımızı zarar görmeyecek bir şekilde koruma altına aldık. Kentimizin biyolojik çeşitliliği açısından da gelişmesinin, turizme bölge halkına da fayda sağlayacağına inanıyoruz.”

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.