Malezya'da 27 yıldan bu yana ilk kez çocuk felci vakası görüldü

Malezya'da 27 yıldan bu yana ilk kez çocuk felci vakası görüldü

ABONE OL
17:29 - 08/12/2019 17:29
Malezya'da 27 yıldan bu yana ilk kez çocuk felci vakası görüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Malezya’da 27 yıl sonra ilk defa çocuk felci vakası tespit edildiği bildirildi. Durumu stabil olan bebeğin solunum desteğine ihtiyaç duyduğunu belirtilirken yetkililer aşılamanın önemine dikkat çekti.

Malezya Sağlık Bakanlığı Genel Direktörü Doktor Noor Hisham Abdullah, Sabah eyaletinin Tuaran kentinde cuma günü ateş ve kas zayıflığıyla hastaneye kaldırılan üç aylık bir erkek bebeğe çocuk felci tanısı konulduğunu belirtti.

Bebeğin yoğun bakım ünitesinde karantina altında tedavi gördüğünü kaydeden Abdullah, durumu stabil olan bebeğin yine de solunum desteğine ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Ülkede en son çocuk felci virüsünün 1992’de görüldüğünü vurgulayan Abdullah, bebeğin taşıdığı virüsün Filipinler’de görülen son çocuk felci salgınındaki virüsle genetik bağlantısının tespit edildiğini dile getirdi.

Bebeğin yaşadığı mahallede yapılan çalışmalarda, 2 ay-15 yaş arası 199 kişiden sadece 23’ünün çocuk felci aşısı olduğunun belirlendiğini kaydeden Abdullah, “Bu rahatsız edici bir durum çünkü cVDPV’nin dolaşımı ancak çocuk felcine bağışıklık kazanılarak sona erebilir”dedi.

Doktor Abdullah, ailelere çocuk felcine karşı bağışıklık kazanmanın önemini anlatmalarının ardından ebeveynlerin çocuklarını aşılatmayı kabul ettiklerini söyledi.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.