Maça 5 kişi çıkan Bursa Uludağ Kadın Basketbol takımıyla ilgili İngiltere: “Hızlı vizeye başvurulmadı”

Maça 5 kişi çıkan Bursa Uludağ Kadın Basketbol takımıyla ilgili İngiltere: “Hızlı vizeye başvurulmadı”

ABONE OL
15:13 - 22/12/2023 15:13
Maça 5 kişi çıkan Bursa Uludağ Kadın Basketbol takımıyla ilgili İngiltere: “Hızlı vizeye başvurulmadı”
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bursa Uludağ Basketbol Kulübü, dün akşam oynanan FIBA Kadınlar EuroCup Play-Off birinci tur ikinci maçında “vize engeli” yaşaması nedeniyle London Lions Women karşısına sadece beş sporcuyla çıkmak zorunda kaldı.

VOA Türkçe’nin İngiltere Büyükelçiliği yetkilerinden edindiği bilgiye göre Uludağ Basketbol, vize başvurusunu hızlandırabilecek hizmetten faydalanmadı.

Yetkililer, kulübün maça sekiz gün kala başvuru yaptığını, hızlı vize başvuru sisteminden değil, 15 günde cevaplanan “standart başvuru” hizmetinden faydalanmak istediğini söyledi.

Bursa ekibi Londra’da dün akşam oynanan karşılaşmaya, vizelerinin çıkmadığı gerekçesiyle takımın çoğunu ve teknik personelini götürememiş, maçta sadece vize muafiyeti olan, ikisi ABD ve üçü AB pasaportlu beş oyuncu yer alabilmişti.

Bu oyunculardan Eda Şahin, sakat olmasına rağmen sahaya çıkmak durumunda kalmış ve maçı rakip potaya gidemeden tamamlamıştı.

Uludağ Basketbol’un yedek oyuncu, teknik yönetim ve idari personeli olmadan mücadele verdiği karşılaşma London Lions’un 122 – 63 üstünlüğüyle sona erdi.

Bursa Uludağ Kadın Basketbol takımı sahaya 5 kişi çıktı.

Eşleşmeler 2 Aralık’ta duyuruldu

FIBA Kadınlar EuroCup’ta normal sezon maçları 30 Kasım’da sona ermiş ve Play-Off Birinci Turu eşleşmeleri 2 Aralık’ta duyurulmuştu.

Maçtan sonra açıklama yapan Bursa Uludağ Basketbol Kulübü Başkanı Berk Aladağ, rakip London Lions’un Aralık ayı içerisinde kendilerine davet gönderdiğini ve resmi başvuruyu 13 Aralık’ta yaptıklarını söyledi.

Vize başvurularının 15 iş günü öncesinde yapılmasını isteyen İngiltere’ye bunun mümkün olmayacağının iletildiğini Türk basınına anlatan Aladağ, “Araya konsolosluk ve diğer yetkililer girdi. Noel bayramından kaynaklı yoğunluk olduğunu ve vizelerin yetişmeyeceğini aktardılar. Bu durumu FIBA yetkililerine aktardık ve maçı erteleme talebinde bulunduk. Onlar da sahaya çıkmazsak ceza yiyeceğimizi bize iletti. Sadece beş oyuncumuzu gönderebildik. Türkiye’nin itibarı ve bizim için de kötü bir durum olduğunu aktarmamıza rağmen kabul görmedi” diye konuştu.

“Sahaya çıkmazsak 40 bin avro para cezası ve ömür boyu organizasyondan men edilme durumu vardı” diyen Aladağ, “Oyuncumuz Eda Şahin iki haftadır sakat. Buna rağmen gitti ve sahaya çıktı. Pota altında bekleyerek maçı tamamladı. 40 dakika boyunca beş oyuncuyla mücadele etmek zorunda kaldık” ifadelerini kullandı.

“Öncelikli vize”den faydalanılmadı

VOA Türkçe’nin ulaştığı İngiltere Büyükelçiliği yetkileri, vize başvurularına 15 günlük standart hizmet süresi içinde cevap verildiğini doğrularken, daha hızlı sonuç alabilmek için “Öncelikli ve Süper Öncelikli Vize” hizmeti olduğunu, ancak Bursa Uludağ Kulübü’nün bunun için girişimde bulunmadığı kaydetti.

Belirli bir ücret karşılığında yapılan “öncelikli vize” hizmetinde beş gün, “süper öncelikli vize” hizmetinde ise başvuruya bir gün içinde cevap verildiğini belirten yetkililer, Bursa Uludağ’ın Vize Başvuru Merkezi’ne (VAC) biyometrik verileri standart hizmetten faydalanacak şekilde sunduğunu ve başvurunun yapıldığı o gün, değerlendirme sürecinin başladığını belirtti.

VOA tarafından geçilen Maça 5 kişi çıkan Bursa Uludağ Kadın Basketbol takımıyla ilgili İngiltere: “Hızlı vizeye başvurulmadı” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Maça 5 kişi çıkan Bursa Uludağ Kadın Basketbol takımıyla ilgili İngiltere: “Hızlı vizeye başvurulmadı” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Maça 5 kişi çıkan Bursa Uludağ Kadın Basketbol takımıyla ilgili İngiltere: “Hızlı vizeye başvurulmadı” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.