Lukas Podalski Antalya’yı tanıtacak

Lukas Podalski Antalya’yı tanıtacak

ABONE OL
08:42 - 30/11/2020 08:42
Lukas Podalski Antalya’yı tanıtacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bir dönem Alman milli takımı ve Galatasaray’da da oynayan Fraport TAV Antalyaspor’lu futbolcu Lukas Podalski, kazı çalışmaları devam eden Patara antik kenti ile Antalya’nın tanıtımı yapacak video film için kamera karşısına geçti.

Fraport TAV Antalyaspor ve Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) işbirliğiyle Alman oyuncu Podalski’nin yer aldığı Patara’da çekilen video tanıtımı Antalya Stadyumu’nda gerçekleştirildi.

Podolski’nin video tanıtım toplantısına Fraport TAV Antalyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Melih Beken, ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol, Patara Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık katıldı.

Fraport TAV Antalyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Melih Beken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2020 yılının teması ilan edilen Patara Antik Kenti’nde çekilen Antalya tanıtım filmine takımın yıldız oyuncularından Podolski ile başlamak istediklerini söyledi.

Antalya’nın güzelliklerini ve tarihi eserlerini gösterirken, ‘Antalyaspor’ markasını kullanmak ve bu marka ile öne çıkarmak istediklerini belirten, Beken, şunları kaydetti.

‘’Podolski, (okullara gidelim, üniversitelerde sempozyum yapalım, Kaleiçi’nde yürüyüş yapıp sosyal medyada paylaşalım, store için ürünler tasarlayalım) gibi spor dışı faaliyetlerle ilgili Antalya’nın tanıtımı için düşüncelerini iletti. Podolski sadece futbolcu değil, bir dünya yıldızı. Saha içinde ve dışında disiplini kaybetmeden her türlü projeye destek vermeye çalışıyor. Bu da birçok futbolcuya inşallah örnek olur.’’

Türkiye ikinci vatanım

Lukas Podolski de Antalya’nın tanıtımı projesini hiç düşünmeden teklifi kabul ettiğini söyledi. Türkiye’nin ikinci evi olduğunu anlatan Podolski, şöyle devam etti.

‘’Antalya ve Türkiye’nin tanıtımı için çaba gösteriyorum. Benim köy pazarlarına gidip alışveriş yapmam ilginç gelebilir ama bu benim yaşam tarzım. Köyden gelen taze sebze ve meyveleri almak benim yaşam tarzım. Türkiye benim ikinci vatanım diyebilirim. İkinci vatanımı tanıtmaya, bu güzel şehri desteklemeye devam edeceğim. Antalya’nın farklı kültürel ve tarihi güzelliklerini keşfetmeye çalışıyorum. Antalya benim için sadece Antalyaspor, stadyum, deniz ve kumdan ibaret değil. Antalya’yı dünyaya tanıtmak istiyorum.’’

Podolski artık Pataralı

Patara Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık da “Lukas sen artık Pataralısın. Tarih seni Patara’nın adıyla da yazacak. Likya’nın başkentinin dünyada tanınması için destek verdin. Biz seni Pataralı ve gerçek Antalyalı olarak kabul ediyoruz’’ dedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.