Londra’ya Yeni Tedbirler Kapıda mı?

Londra’ya Yeni Tedbirler Kapıda mı?

ABONE OL
14:33 - 19/03/2020 14:33
Londra’ya Yeni Tedbirler Kapıda mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

LONDRA — 

İngiltere basını hükümetten bu yönde belirgin bir işaret olmamasına rağmen Londra’nın komple karantina altına alınabileceği ve belki de sokağa çıkma yasağı uygulanabileceği haberlerine yer verdi.

Telegraph gazetesine göre okulların kapanması, metro istasyonlarından 40’ının hizmet dışı bırakılmasından sonra sırada bu var. Haberi duyan Londralıların, sabah erkenden süpermarketlerin yolunu tuttuğu ve kuyruklar oluşturduğu televizyon haberlerine konu oldu.

Financial Times, İngiliz para birimi Sterlin’in hızlı düşüşünü “Londra kapatılmak üzere” manşetiyle verdi. Sterlin, Dolar karşısında 1.31’den 1.15 seviyesine düştü.

Birçok gazete Savunma Bakanı Ben Wallace’ın “İngiliz Ordusu Covid-19 da dahil her türlü tehditte göreve hazırdır” açıklamasından hareketle 20 bin personellik bir kuvvetin çok yakında İngiltere çapında görev alabileceğini yazdı.

İngiltere Merkez Bankası’nın bu hafta başı göreve başlayan yeni başkanı Andrew Bailey, ”Halkın nakit ihtiyacı için gerekirse para basarız” şeklinde bir açıklama yaptı.

Maliye Bakanı Rishi Sunak ise Salı günü açıkladığı 330 milyar Sterlin’lik Corona ekonomisini rahatlatma paketine 20 milyar daha eklendiğini açıkladı. Böylece İngiltere, bütçesinin %15’ini Corona’nın ekonomik zararlarına ayırmış oldu. Bu paranın dağıtımı konusunda soru işaretleri yükselince bakan, üzerinde çalışılan planı daha sonra açıklayacağını söyledi.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.