Londra’da Karantina Karşıtlarına Polis Müdahalesi

Londra’da Karantina Karşıtlarına Polis Müdahalesi

ABONE OL
19:40 - 26/09/2020 19:40
Londra’da Karantina Karşıtlarına Polis Müdahalesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

LONDRA — 

İngiliz Hükümeti’nin yürürlükteki Corona tedbirleri ve aşıya itiraz eden protestocular öğle saatlerinde Londra’daki Trafalgar Meydanı’nı doldurdu.

Geçen Cumartesi de yapılan eylemler zincirinin devamında polisin sert tutumu dikkat çekti. Bir hafta boyunca eylemin organizatörleriyle görüştüğünü açıklayan polis, şiddete tolerans gösterilmeyeceği konusunda uyarıda bulunmuştu.

Şu an yürürlükte bulunan ve ‘en fazla 6 kişinin sosyalleşmesi’ kısıtlamasından muaf olduğu belirtilen eylemde, geçerli iki metre sosyal mesafe kuralına da uyulmadığı gözlendi.

Eski futbolcu ve komplo teorisi içerikli 20 kitabın yazarı David Vaughan Icke gibi tanınmış kişilerin konuşmalar yaptığı eylem, polisin müdahalesiyle yarım kaldı.

İngiliz polisinin etten duvar örerek alanı boşaltması ve göstericileri dağıtması sırasında sert anlar yaşandı. Gözaltına alınanlar oldu. Arkadaşlarının gözaltına alınmasına itiraz edenlerle polis arasında itiş kakış yaşandı.

Amerika’nın Sesi Londra muhabiri Barış Çimen’in canlı yayında görüntüleri paylaştığı anda fırlatılan bir cisim eylemi izleyen kişilerden birinin kafasına çarptı.

Polis ve göstericiler arasında hafif yaralanmaların gözlemlendiği eylemde alanı boşaltanlardan bir kısmı Hyde Park’da ‘konuşmacılar köşesinde’ eyleme devam etmek için sözleşti.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.