Lokman Ecza Deposu 2022’de70 milyon lira ihracat hedefledi

Lokman Ecza Deposu 2022’de70 milyon lira ihracat hedefledi

ABONE OL
21:04 - 25/12/2021 21:04
Lokman Ecza Deposu 2022’de70 milyon lira ihracat hedefledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Batı Akdeniz bölgesinin önemli ilaç ve itriyat sektörünün büyüyen markalarından olan Lokman Ecza Deposu 2022’de 70 milyon lira ihracat hedefledi.

Batı Akdeniz İhracatçı Birliği’nin (BAİB) 2020 yılı İhracatın Yıldızları listesinde bölgede en fazla ihracat yapan firmalar arasında ilk 10’da yer alan Lokman Ecza Deposu Yönetim Kurulu Başkanı ve BAİB Başkan Yardımcısı Hatice Öz, her yıl ihracat rakamlarının arttığını belirtti.

Pandemi sürecinde 2020 ve 2021 yıllarının çok geçtiğini ifade eden Öz, şunları kaydetti.

‘’Sektör açısından bakıldığında Lokman Ecza Deposu önemli başarılar yakaaldı. Kendimizi bu süreçte sürekli yeniledik. Yeni sosyal sorumluluk proje uygulamaları ile kendimizi geliştirdik. BAİB’nin her yıl yaptığı ihracat sıralamasında, 2020 yılında da kendi sektöründe ilk on ihracatçı firmadan biri olduk.

2020 ve 2021 zor yıllar oldu. Pandemi sürecinde turizm potansiyeli düşen Antalya’da, diğer sektörler gibi itriyat sektörüde olumsuz etkilendi. İlaç sektöründe ise pandeminin etkisiyle büyüme yaşandı. Turizm biraz daha iyi olsaydı diğer alanlarda daha yüksek bir büyüme rakamı yakalayabilirdik.”

70 milyon lira ihracat hedefi

Lokman Ecza Deposu’nun 2020’de 40 milyon lira ihracat gerçekleştirdiğini ifade eden Öz, ‘’2022’de 70 milyon lira ihracat hedefledik. İhracatımız yıllar geçtikçe artış eğiliminde. Dünyanın ve ülkemizin bulunduğu koşullara rağmen BAİB’in en fazla ihracat gerçekleştiren firmalar sıralamasında bu yılda ilk on firma içinde yer almanın gururunu yaşıyoruz’’ dedi.

Kamu ve özel sektöre hızlı ve kaliteli hizmet anlayışı sunduklarını vurgulayan Hatice Öz, şunları kaydetti.

‘’Ürün çeşitliliği, hizmet kalitesi, güçlü finansal alt yapısı ve sunduğu rekabetçi fiyatlar sayesinde ecza depoculuğunda dağıtım alanını her geçen gün genişleten ve  ‘Tam Zamanında’ ilkesiyle hareket eden Lokman Ecza Deposu, reçeteli ilaç, aşı, OTC ürünleri ve sağlık alanındaki diğer ürünleri, küçük hacimden çok büyük hacimlere kadar yerel, ulusal ve uluslar arası arenadaki eczane, kamu ve özel hastanelere, yardım kuruluşlarına, devlet kurumlarına ve diğer özel kuruluşlara kaliteli ve hızlı hizmet anlayışıyla sunuyor.                                             Sektörümüz dünyanın ikinci büyük sektörü olması nedeniyle sürekli gelişme var. En son gelişim aşılar konusunda. Yeni molekül oluşturmak çok pahalı. Özellikle ilaç konusunda, sonunda bir molekül çıkıp çıkmayacağı bile belli değil. Ancak OTC kısmında çok hızlı bir gelişme var. OTC piyasasındaki gelişmelerin önümüzdeki yıllarda daha da artacağını düşünüyoruz. Üretim ve büyüme hedeflerimizi o yönde planlıyoruz. “Milli aşımız Turkovac’ın çıkmış olmasını da çok önemsiyoruz.’’

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.