“Libya’da Savaşan Taraflar Kalıcı Ateşkes Anlaşması İmzaladı”

“Libya’da Savaşan Taraflar Kalıcı Ateşkes Anlaşması İmzaladı”

ABONE OL
06:37 - 24/10/2020 06:37
“Libya’da Savaşan Taraflar Kalıcı Ateşkes Anlaşması İmzaladı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Libya’da taraflar kalıcı ateşkes konusunda anlaşmaya vardı. Birleşmiş Milletler Sözcüsü, Cenevre’de yapılan görüşmeler sonucunda tarafların uzlaştıklarını ve anlaşmanın da Cenevre’de imzalandığını söyledi.

Sözcü, anlaşmanın, evlerini terk etmek zorunda kalan binlerce Libya vatandaşının yurtlarına dönmesinin de önünün açmasını umduğunu dile getirdi. Williams, imza töreni sonrasında yaptığı açıklamada, taraflara yönelik “Bu uzun ve zorlu bir yoldu. Vatanseverliğiniz, ilerlemenizi ve uzlaşıya varmanızı sağladı” ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler Libya Özel Temsilcisi Vekili Stephanie Williams, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, anlaşmanın sağlanması konusunda iyimser olduğunu dile getirmişti.

BM tarafından tanınan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti ve kendilerini Libya Ulusal Ordusu olarak isimlendiren General Halife Hafter’e bağlı güçler, dördüncü turu yapılan görüşmelerde, öncelikli olarak Libya’daki tüm kara ve hava yollarının açılması üzerinde uzlaşıya varmışlardı.

Pazartesi günü başlayan dördüncü tur görüşmelerin Cumartesi gününe kadar devam etmesi planlanıyordu.

Trablus’tan Bingazi’ye tarifeli uçak seferi bugün başladı

Bu çerçevede bugün başkent Trablus’tan kalkan bir yolcu uçağı Bingazi’ye ilk tarifeli seferi gerçekleştirdi. İki şehir arasındaki uçuşlar General Hafter’e bağlı güçlerin başkent Trablus’a başlattığı saldırılarla birlikte geçen yıl Nisan ayında durdurulmuştu.

Bu sabah Trablus’taki Mitiga Havalimanı’ndan kalkan yolcu uçağı Bingazi’deki Benina Uluslararası Havalimanı’na iniş yaptı.

Erdoğan’dan değerlendirme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya’da taraflar arasında imzalanan ateşkes anlaşmasının üst düzeyde bir anlaşma olmadığını ve güvenilirliğinin çok fazla olmadığını söyledi. Erdoğan, Azerbaycan-Ermenistan arasında imzalanan ateşkes anlaşmasını örnek gösterdi ve “Temenni ederim ki bu böyle olmaz ve ateşkes kararına uyulur” dedi.

VOA tarafından geçilen “Libya’da Savaşan Taraflar Kalıcı Ateşkes Anlaşması İmzaladı” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Libya’da Savaşan Taraflar Kalıcı Ateşkes Anlaşması İmzaladı” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Libya’da Savaşan Taraflar Kalıcı Ateşkes Anlaşması İmzaladı” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.