“Kuzey Kore’ye Baskıyı Sürdüreceğiz” 

“Kuzey Kore’ye Baskıyı Sürdüreceğiz” 

ABONE OL
12:39 - 14/06/2022 12:39
“Kuzey Kore’ye Baskıyı Sürdüreceğiz” 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin’le bugün Washington’da biraraya gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, rotasını değiştirene kadar ABD’nin Kuzey Kore üzerindeki baskıyı sürdüreceğini söyledi.

Blinken, Washington’da Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin’le yaptığı görüşme sonrasında gazetecilere verdiği demeçte, “Basitçe söylemek gerekirse, hedefimiz barışçıl ve istikrarlı bir bölge ve dünya. Pyongyang’daki rejim rota değiştirene kadar üzerindeki baskıyı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin de, nükleer deneme de dahil olmak üzere Kuzey Kore’nin her türlü provokasyonunun birlik halinde ve kesin bir yanıtla karşılanacağını söyledi.

Güney Kore ordusu, lider Kim Jong Un’un ulusal askeri gücü arttıracağına dair açıklamasından bir gün sonra Kuzey Kore’nin başka bir güç gösterisi yaptığını ve, dün yerel saatle sabah 08.07 ve 11.03 arasında çok sayıda topçu ateşi açtığını söyledi.

Amerika bu ay, Kuzey Kore’nin yedinci nükleer denemesini gerçekleştirmeye hazırlandığı konusunda uyarmış ve bunun gerçekleşmesi halinde Birleşmiş Milletler yaptırımları için tekrar bastıracağını dile getirmişti.

Kuzey Kore, bu yıl en az 18 kez silah testi yaparak, gelişen nükleer ve füze cephaneliklerine dikkat çekti.

Kuzey Kore Lideri Kim, Cumartesi günü,ülkesinin egemenlik haklarını korumak için ülkenin askeri gücünü ve savunma araştırmalarını arttırmaya yönelik hedefler ortaya koydu. Kim yeni hedefleri açıkladığı İşçi Partisi Merkez Komitesi Genel Kurul’u sona erdiği sırada gövde gösterisi amaçlı top atışları yapıldı.

Öte yandan Kuzey Kore’nin devlet kontrolündeki medyasında Cumartesi günü yer alan haberlerde ülkenin nükleer müzakerelerini yürüten en önemli isminin Kuzey Kore Lideri tarafından Dışişleri Bakanı olarak atandığı duyuruldu.

VOA tarafından geçilen “Kuzey Kore’ye Baskıyı Sürdüreceğiz”  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Kuzey Kore’ye Baskıyı Sürdüreceğiz”  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Kuzey Kore’ye Baskıyı Sürdüreceğiz”  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.