Kuzey Kore COVID-19’a Karşı Zafer İlan Etti

Kuzey Kore COVID-19’a Karşı Zafer İlan Etti

ABONE OL
13:59 - 11/08/2022 13:59
Kuzey Kore COVID-19’a Karşı Zafer İlan Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Kuzey Kore, COVID-19 salgınına karşı zafer kazandıklarını ilan etti. Kuzey Kore lideri Kim Yong Un’un kız kardeşi, Kim Yong’un da Corona virüsüne yakalandığını ve hastalığı atlattığını açıkladı. Kuzey Kore, salgının kendilerine ulaşması konusundaysa Güney Kore’yi suçladı.

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA tarafından duyurulan haberde, Kuzey Kore’nin son derece sıkı şekilde salgın karşıtı çalışmalarını devam ettireceği belirtilirken uygulanan kısıtlamaların sonuç verdiği, bu sebeple salgın kısıtlamalarının kaldırılmasına karar verildiği belirtildi.

Kuzey Kore resmi olarak açıklama yapmadığı için tam olarak kaç kişinin COVID-19’a yakalandığı net olarak bilinmiyor. Bugüne kadar yapılan açıklamalara göre, ülkede 5 milyona yakın vakanın tespit edildiği tahmin ediliyor. Ancak test kapasitesinin yeterli olmaması ve yeterince bilgi paylaşılmaması nedeniyle, gerçek vaka sayısının çok daha fazla olabileceği tahmin ediliyor.

Kim Jong Un’un kızkardeşi Kim Yo Un’un, salgına karşı zafer konuşmasını yaptığı andan yayınlanan görüntülerde konuşmayı takip eden binlerce kişinin maske takmıyor olması dikkat çekiyor.

Aynı konuşmada Kim Yo Un, ağabeyinin de COVID-19’a yakalandığını, yüksek ateşle ciddi şekilde rahatsızlandığını, ancak hiç yatmadığını ve halkını düşünmeye devam ettiğini anlattı. COVID-19 sürecinde Kim Jong Un’un yaşadıkları anlatılırken bazı üst düzey yetkililerin gözyaşları içerisinde ağladıkları görüldü.

Kim Yo Un, salgının Kuzey Kore’ye sıçraması konusunda da Güney Kore’yi sorumlu tuttu ve Güney Kore tarafından balonlarla Kuzey’e gönderilen broşürlerle ülkeye salgının girdiğini iddia etti. Kim Yo Un, Güney Kore’ye tehditler savurdu.

VOA tarafından geçilen Kuzey Kore COVID-19’a Karşı Zafer İlan Etti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kuzey Kore COVID-19’a Karşı Zafer İlan Etti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kuzey Kore COVID-19’a Karşı Zafer İlan Etti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.