*** Kurban Bayramı Almanya’da kutlandı

*** Kurban Bayramı Almanya’da kutlandı

ABONE OL
00:21 - 16/06/2019 00:21
*** Kurban Bayramı Almanya’da kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Kurban Bayramı Almanya’da kutlanıyor

Kurban Bayramı, Almanya’nın başkenti Berlin başta olmak üzere çeşitli kentlerde kutlandı

Türk vatandaşları ve diğer Müslümanlar, bayram namazı için camileri doldurdu.

Çok sayıda vatandaş, bayram namazını Berlin’in en büyük camilerinden Şehitlik Camisi’nde kıldı ve daha sonra cami avlusunda birbirleriyle bayramlaştı.

Bayram namazından önce vaaz veren eski müftü Ali Kemal Saran, A/H1N1 virüsünün yol açtığı domuz gribine dikkati çekerek, bayramda öpüşmenin ve tokalaşmanın gerekli olmadığını belirtti.

Saran ayrıca, Almanya’da yaşayanların Almanca dilini iyi öğrenmelerini, bunun yanı sıra anadili Türkçeyi çok iyi derecede bilmenin gerektiğini söyledi.

kurb-bay-alm-kutl-b.jpg

HAMBURG’DA BAYRAM

Kurban Bayramı vesilesiyle Hamburg’da da Dinayet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Mescid-i Aksa Camisi’nde ve diğer camilerde bayram namazı kılındı.

Hamburg Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Doç.Dr. Ömer Yılmaz, verdiği vaazda, "Bayramlar, dini bilincimizin gelişmesine, milli ve manevi değerlerimizin güçlenmesine, toplumda birlik, beraberlik, sevgi ve saygının pekişmesine, dargınlık ve kırgınlıkların giderilmesine vesile olan özel günlerdir. Bu bakımdan başta anne ve babalarımız olmak üzere büyüklerimizi, hastalarımızı, komşularımızı, akraba ve dostlarımızı ziyaret etmeli, dargın olanları barıştırmalıyız. Fakirleri, yetimleri, kimsesizleri ve çocukları sevindirmeliyiz" dedi.

kurb-bay-alm-kutl-c.jpg

Yılmaz ayrıca, kurban etlerinin Hristiyan komşulara da ikram edilmesi gerektiğini ifade ederek, bunun dostluk ve sevgi bağını daha da güçlendireceğine inandığını söyledi.

kurb-bay-alm-kutl-e.jpg

Bayram namazını vatandaşlarla birlikte kılan Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk, daha sonra vatandaşların bayramını kutladı.

kurb-bay-alm-kutl-d.jpg



KÖLN’DE BAYRAMLAŞMA

Köln DİTİB Merkez Camii’nde de Kurban Bayramı namazı kılındı.

kurb-bay-alm-kutl-f.jpg

Bayram namazı sonrası, Köln
Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, Berlin Büyükelçiliği
Din Hizmetleri Müşaviri ve DİTİB Genel Başkanı Sadi Arslan,
vatandaşlar ile bayramlaştı.

kurb-bay-alm-kutl-g.jpg

(aa) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.