Kudüs’te Cuma Gerginliği

Kudüs’te Cuma Gerginliği

ABONE OL
11:40 - 22/04/2022 11:40
Kudüs’te Cuma Gerginliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İsrail’de İsrail güvenlik güçleriyle Filistinli siviller arasında Kudüs’te bir süredir yaşanan gerginlik Cuma günü de devam ediyor. Cuma namazı öncesinde Mescid-i Aksa çevresinde Filistinli gençlerle İsrail güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşanıyor. Filistinliler güvenlik güçlerine taş atarken İsrail güvenlik güçleri de kabalığa müdahale ediyor.

Filistinli yetkililer olaylarda şu ana kadar onlarca kişinin yaralandığını söyledi. Yetkililer İsrail güvenlik güçlerinin kalabalığa karşı plastik mermiler ve ses bombalarıyla müdahale ettiğini belirtiyorlar.

İsrail polisi Hamas bayrakları taşıyan bir grubun Mescid-i Aksa yakınlarına sabahın erken saatlerinden itibaren taşlar getirerek yığınak yaptıklarının görüldüğünü söyledi. Polis, göstericilere sabah namazının sona ermesinin ardından müdahale edilmeye başlandığını açıkladı.

Sabah namazından çıkan bazı yaşlıların olayları yatıştırmak adına gençleri durdurmaya çalıştıkları ancak başarısız oldukları belirtiliyor. Mescid-i Aksa girişinde bir ağacın da atılan havai fişek nedeniyle alev aldığı belirtiliyor.

Filistin Kızılay örgütü de sabahtan bu yana yaşanan olaylarda en az 31 kişinin yaralandığını 14 kişinin hastanelerde tedavi altına alındığını açıkladı. İsrail polisinden bir kadın memurun da atılan taş nedeniyle yüzünden yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

VOA tarafından geçilen Kudüs’te Cuma Gerginliği haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kudüs’te Cuma Gerginliği haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kudüs’te Cuma Gerginliği haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.