Kongre liderleri hükümetin kısmen kapanmasını önleyebilecek harcama seviyesi üzerinde anlaştı

Kongre liderleri hükümetin kısmen kapanmasını önleyebilecek harcama seviyesi üzerinde anlaştı

ABONE OL
06:26 - 08/01/2024 06:26
Kongre liderleri hükümetin kısmen kapanmasını önleyebilecek harcama seviyesi üzerinde anlaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Mike Johnson, Kongre’nin önde gelen liderlerinin, hükümetin bu ay içinde kısmen kapanmasını önlemek amacıyla 1,6 trilyon dolarlık üst sınırda federal harcama seviyesi üzerinde anlaştıklarını söyledi.

Johnson Pazar günü Temsilciler Meclisi üyelerine gönderdiği mektupta, üst sınır rakamının savunma için 886 milyar dolar ve savunma dışı harcamalar için 704 milyar dolar içerdiğini söyledi. Savunma kısmı geçen ay Başkan Joe Biden tarafından savunma harcamaları yasa tasarısı üzerinden imzalanmıştı.

Senato Demokrat Çoğunluk Lideri Chuck Schumer ve Temsilciler Meclisi Demokrat Lideri Hakeem Jeffries yaptıkları ortak açıklamada, savunma dışı ihtiyari fonun “muhariplere yardım, sağlık ve beslenme yardımı gibi temel öneme sahip ülke içi öncelikleri” bazı Cumhuriyetçiler tarafından talep edilen kesintilerden koruyacağını söyledi.

Kongre üyeleri bu hafta Washington’a döndüğünde hükümet harcamalarının Eylül ayına kadar düzenlenmesi ve böylece hükümetin kapanmasının önlenmesi için son tarihler olan 19 Ocak ve 2 Şubat’a kadar konuya çözüm bulmak için çalışmayı planlıyordu. Cumhuriyetçiler 2024 mali yılı ihtiyari harcamalarının Haziran ayında kararlaştırılan üst sınırların altına indirilmesini talep ediyordu.

Biden: “Hükümetin gereksiz biçimde kapanmasını önlemeye bir adım daha yaklaşıldı”

Başkan Joe Biden yaptığı açıklamada, anlaşmanın “hükümetin gereksiz biçimde kapanmasını önlemeye ve önemli ulusal öncelikleri korumaya” ülkeyi bir adım daha yaklaştırdığını söyledi.

Biden, anlaşmanın açıklanmasının ardından yayınladığı yazılı açıklamada, “Anlaşma her iki partiyle müzakere ettiğim fonlama seviyelerini yansıtıyor” dedi.

VOA tarafından geçilen Kongre liderleri hükümetin kısmen kapanmasını önleyebilecek harcama seviyesi üzerinde anlaştı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kongre liderleri hükümetin kısmen kapanmasını önleyebilecek harcama seviyesi üzerinde anlaştı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kongre liderleri hükümetin kısmen kapanmasını önleyebilecek harcama seviyesi üzerinde anlaştı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.