Kongre kısa dönemli bütçe üzerinde uzlaştı, hükümetin kapanması engellendi

Kongre kısa dönemli bütçe üzerinde uzlaştı, hükümetin kapanması engellendi

ABONE OL
12:32 - 19/01/2024 12:32
Kongre kısa dönemli bütçe üzerinde uzlaştı, hükümetin kapanması engellendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’de bir süredir gündemin en önemli konularından biri olan hükümetin kısmen kapanması ihtimali Kongre’nin kısa dönemli bütçe üzerinde uzlaşmasıyla ortadan kalktı.

Önce Senato ardından da Kongre’nin alt kanadı Temsilciler Meclisi geçici bütçeyi yapılan oylamalarla onayladı.

Senato’daki Cumhuriyetçiler’in yarısı Demokratlar’la birlikte oy kullandı ve 18’e karşı 77 oyla geçici bütçe Senato’da kabul edildi.

Ancak bütçenin yürürlüğe girmesinin önemli koşullarından biri de Temsilciler Meclisi tarafından da onaylanmasıydı.

Senato’daki onayın ardından gözlerin çevrildiği Temsilciler Meclisi’nde de geçici bütçe Demokratlar’ın desteğiyle, 108’e karşı 314 oyla kabul edildi.

Böylece bütçenin imza için Başkan Joe Biden’ın masasına gitmesinin önünde bir engel kalmadı.

Kongre üyelerinin Cuma gece yarısına kadar bütçe üzerinde uzlaşması gerekiyordu, aksi durumda hükümet kısmen kapanacaktı.

Kongre’deki uzlaşmayla birlikte Mart ayının ilk günlerine kadar federal daireler için ödenek ayrılmış oldu.

Mart ayı yaklaşırken büyük ihtimalle bütçe tartışmaları yine Amerika’nın gündeminde olacak gibi görünüyor.

Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçiler’in bir bölümü özellikle güney sınırında sığınmacı akınını önlemek için Biden yönetiminin daha katı tutum takınmasını istiyordu.

Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Başkanı Mike Johnson partisinin sağ kesiminden, Senato Demokrat Çoğunluk Lideri Chuck Schumer’la vardığı 1,66 trilyon dolarlık uzlaşmadan vazgeçmesi yönünde baskılarla karşı karşıyaydı.

Johnson, Schumer’la vardığı anlaşmaya bağlı kaldı.

Kısa dönemli bütçe, Ukrayna, İsrail ve güney sınırı için Başkan Biden’ın Kongre’den istediği 110 milyar dolarlık fonla ilgili tartışmaların devam ettiği bir dönemde Kongre’de kabul edilmiş oldu.

VOA tarafından geçilen Kongre kısa dönemli bütçe üzerinde uzlaştı, hükümetin kapanması engellendi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kongre kısa dönemli bütçe üzerinde uzlaştı, hükümetin kapanması engellendi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kongre kısa dönemli bütçe üzerinde uzlaştı, hükümetin kapanması engellendi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.