Kongre Baskınında Yeni Tutuklamalar

Kongre Baskınında Yeni Tutuklamalar

ABONE OL
23:11 - 09/01/2021 23:11
Kongre Baskınında Yeni Tutuklamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Kongresi’nde Çarşamba günkü olaylar sırasında Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin kürsüsünü taşırken görüntülenen eylemci Cuma geç saatlerde federal güvenlik görevlileri tarafından tutuklandı.

Cezaevi kayıtlarına göre, hakkında federal arama emri çıkartılan, Florida eyaletinden 36 yaşındaki Adam Christian Johnson tutuklanmasının ardından Cuma gecesi eyaletin Pinellas ilçesindeki cezaevine kondu. Kefalet izni verilmezken, Johnson’ın avukatının olup olmadığı da net değil.

Johnson sosyal medya platformunda tespit edilen kişilerden biriydi, kimliği Florida eyaletinin Tampa kentine 40 kilometre mesafedeki bir bölgenin yerel gazetesi tarafından saptanmıştı.

Adam Christian Johnson

Christian’ın ardından da kürklü ve boynuzlu bir kostüm giyen, yüzü boyalı ve elinde Amerikan bayrağı takılı mızrakla görüntülenen saldırganın da tutuklandığı haberi geldi.

Adalet Bakanlığı, Jake Engeli olarak da bilinen Chansley’nin, polise kendisinin teslim olduğunu bildirdi. Chansley’nin Perşembe günü FBI’ın Washington ofisini aradığı ve gönüllü olarak görevlilerle görüştüğü bilgisi verildi. Bakanlığın açıklamasında, “Chansley, Başkan’ın tüm ‘vatanseverlerin’ 6 Ocak 2021’de Washington’a gelmeleri talebi üzerine, Arizona’dan diğer ‘vatanseverlerle’ birlikte grubun bir parçası olarak geldi” denildi.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, yetkililer, 33 yaşındaki Jacob Anthony Chansley’nin Cumartesi günü tutuklandığını bildirdi.

Kongre’nin, 3 Kasım seçimlerinde Seçiciler Kurulu oylamasının sonucunu tescil etmek üzere toplandığı sırada Başkan Donald Trump’ın destekçilerinin baskınına uğramasından sonra FBI, olaylara karışanların tespit edilmesi için halktan yardım istemişti.

Olaylarda Kongre’de görevli bir polis memuru dahil beş kişi hayatını kaybetti.

Johnson ve Chansley’nin tutuklanmasının yanında, olaylarla ilgili olarak en az 13 kişiye daha bölge mahkemesi tarafından suçlamalar yöneltildi. En az 40 kişi hakkında da başkent Washington’daki üst mahkemede daha hafif suçlamalar getirildi.

Bu kişilerin çoğu suçlamaların yapılmasının ardından şartlı tahliye oldu ve yargıç tarafından, duruşmaya çıkma ya da avukatlarıyla görüşme haricinde Washington’a geri gelmeleri yasaklandı.

Bunlar arasında Pelosi’yi tehdit etmek ve ruhsatsız ateşli silah ve ruhsatsız mühimmat bulundurmakla suçlanan Cleveland Meredith ve Pelosi’nin masasına ayaklarını uzatırken görüntülenen Richard Barnett de bulunuyor.

Adalet Bakanı Vekili Jeffrey Rosen dün yaptığı açıklamada, Kongre baskını sırasında suç eyleminde bulundukları kanıtlanan kişilerin adalet önüne çıkarılacağını söylemişti.

Rosen ayrıca, olaylarda hayatını kaybeden Kongre polisi Brian Sicknick’in ölümüyle ilgili olarak FBI ve Washington polisinin ortak soruşturma yürüteceğini açıklamıştı.

FBI Washington Saha Ofisi Sorumlu Müdür Yardımcısı Steven D’antuono da, “Washington’dan ayrılmış olsanız bile, Kongre binasındaki suç eylemlerine karıştığınızı tespit edersen kapınızın çalınmasını bekleyebilirsiniz” diye konuşmuştu.

VOA tarafından geçilen Kongre Baskınında Yeni Tutuklamalar haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kongre Baskınında Yeni Tutuklamalar haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kongre Baskınında Yeni Tutuklamalar haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.