KKTC’den İsrail’in “terör” iddialarına sert yanıt: “Delilsiz, dayanaksız, kötü niyetli”

KKTC’den İsrail’in “terör” iddialarına sert yanıt: “Delilsiz, dayanaksız, kötü niyetli”

ABONE OL
16:21 - 12/12/2023 16:21
KKTC’den İsrail’in “terör” iddialarına sert yanıt: “Delilsiz, dayanaksız, kötü niyetli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

KKTC yetkilileri, İran’ın Kıbrıs’ın kuzeyini “terör amaçlı kullandığı” şeklindeki iddialarını “temelsiz ve kötü niyetli suçlamalar” diyerek yalanladı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun makamından Pazar günü yapılan açıklamada, Kıbrıs’taki İsrailliler’e ve Yahudiler’e karşı İran tarafından düzenlenecek bir saldırıyı engellemesi için istihbarat servisi Mossad’ın Rum yönetimine yardım ettiği açıklanmış; “Kuzey Kıbrıs’taki İran varlığı, bu bölgenin geçmişte ve halen terörist amaçlarla, İsrail ve Yahudi hedeflerine saldırmak için bir faaliyet ve geçiş alanı olarak kullanılması rahatsız edici” denilmişti.

KKTC Dışişleri Bakanlığı’ndan Pazartesi günü yapılan açıklamada bu iddia reddedildi.

Açıklamada İsrail’in gerçekleri yansıtmayan açıklamalarda bulunduğu belirtilerek, “İsrail hükümeti, Gazze ve Batı Şeria’da gerçekleştirmekte olduğu insanlık dışı saldırılar ve Filistinli sivillerin maruz kaldığı katliam ile ilgili uluslararası kamuoyunun dikkatini dağıtmak amacıyla gerçeklerle bağdaşmayan açıklamalar yapmaya devam etmektedir. Bunun son örneği, İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu’nun ofisinden yapılan İran’ın sözde terörist faaliyetleri için ülkemizi kullanmakta olduğu iddiasıdır” denildi.

Bakanlık, KKTC’nin İran tarafından terör faaliyetleri için kullanıldığı iddiası hakkında, “Delilsiz, dayanaksız ve kötü niyetli bu iddiayı şiddetle reddediyoruz” açıklamasını yaptı.

“KKKTC’nin karanlık ve kirli oyunların içine çekilmesine müsaade etmeyeceğiz”

Açıklamada ayrıca Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin terör örgütü PKK’ya evsahipliği yaptığı ve teröre destek verdiği iddia edilerek, “Yıllardan bu yana Anavatan Türkiye’deki kardeşlerimize karşı kanlı eylemlerini sürdüren PKK’ya ev sahipliği yapan; ayrıca Rus oligarklar başta olmak üzere kara para aklama merkezi haline geldiği uluslararası raporlar ile tescil edilen Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin teröre verdiği destek ortadayken, İsrail hükümetinin ülkemizi hedef alma çabaları açıkça art niyetlidir” denildi.

KKTC Dışişleri Bakanlığı açıklamasını “Bir huzur ve güven ülkesi olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, karanlık ve kirli oyunların içine çekilmesine müsaade etmeyeceğimizi, ülkemizde yaşayan herkesin güvenliğini kararlılıkla sağlamaya devam edeceğimizi tüm dünyanın bilgisine sunarız” ifadeleriyle tamamladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da İsrail’in iddialarını yalanlayarak “KKTC devleti kendi topraklarında terör eylemlerine asla müsaade etmez” dedi.

KKTC Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesinde yayınlanan ve sosyal medya platformu X’te paylaşılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsrail Başbakanlığı sosyal medya hesabından, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Yahudilere yönelik suikast girişimini Mossad’ın önlediğiyle ilgili ortaya atılan iddiaya yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, böyle bir durumun yaşanmadığını belirterek, ‘KKTC devleti kendi topraklarında terör eylemlerine asla müsaade etmez’ dedi” ifadeleri yer aldı.

Tatar’ın bu tip olayların yaşanmaması için KKTC’nin hem deniz hem kara hem de hava kapılarında her zaman gerekli önlemlerin alındığını söylediği kaydedilen açıklamada, “Cumhurbaşkanı Tatar, Güney Kıbrıs’ta iki tutuklamanın olduğunu, olayların yakından izlendiğini ve sürecin hassasiyetle takip edildiğini ifade ederek, KKTC’de böyle bir hadisenin yaşanmadığını kaydetti” denildi.

Yunan gazetelerinde hangi iddialar gündeme gelmişti?

Pazar günü Yunan gazetesi Kathimerini’nin Kıbrıs baskısı, yetkililerin iki İranlı’yı, Kıbrıs’ta yaşayan İsrail vatandaşlarına saldırı planladıkları şüphesiyle sorgulanmak üzere gözaltına aldığını yazmıştı.

Kathimerini Kıbrıs gazetesi, herhangi bir kaynağa atıfta bulunmadan, söz konusu iki kişinin Kıbrıs Rus Kesimi’ne kuzeyden girdiklerini, olası İsrail hedefleri hakkında istihbarat toplama sürecinin erken aşamalarında olduklarına inanıldığını kaydetmişti.

Reuters haber ajansı, Kathimerini Kıbrıs gazetesinin haberindeki ayrıntıları bağımsız kaynaklardan doğrulatamadı. Kıbrıs Rum Kesimi’nden üst düzey bir yetkiliyse ulusal güvenlikle ilgili uygulamaları gerekçe göstererek konuya ilişkin açıklama yapmayı reddetti.

VOA tarafından geçilen KKTC’den İsrail’in “terör” iddialarına sert yanıt: “Delilsiz, dayanaksız, kötü niyetli” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. KKTC’den İsrail’in “terör” iddialarına sert yanıt: “Delilsiz, dayanaksız, kötü niyetli” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan KKTC’den İsrail’in “terör” iddialarına sert yanıt: “Delilsiz, dayanaksız, kötü niyetli” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.