“Kızıldeniz’de ABD savaş gemisi ve ticari gemilere saldırılardan haberdarız”

“Kızıldeniz’de ABD savaş gemisi ve ticari gemilere saldırılardan haberdarız”

ABONE OL
23:53 - 03/12/2023 23:53
“Kızıldeniz’de ABD savaş gemisi ve ticari gemilere saldırılardan haberdarız”
2

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Yemen’deki Husi grubunun bölgedeki iki İsrail gemisine drone ve füze saldırıları düzenlediğini iddia etmesinin ardından Kızıldeniz’de bir Amerikan savaş gemisine ve ticari gemilere yönelik saldırılardan haberdar olduğunu açıkladı.

Pentagon’dan yapılan açıklamada “USS Carney ve Kızıldeniz’deki ticari gemilere yönelik saldırılarla ilgili haberlerin farkındayız ve elimize ulaştıkça bilgi vereceğiz” denildi.

Yemen’deki Husi hareketi, donanmasının Unity Explorer ve Number Nine adlı iki İsrail gemisine silahlı bir insansız hava aracı ve bir deniz füzesi ile saldırdığını açıkladı.

Ancak İsrail askeri sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, Husi hareketinin saldırdığını iddia ettiği iki geminin İsrail devletiyle hiçbir bağlantısının olmadığını söyledi.

Grubun ordu sözcüsü, ayrıntı vermeden iki geminin uyarıları reddetmeleri üzerine hedef alındığını söyledi.

Sözcü yayınladığı açıklamada, saldırıların Yemen halkının taleplerine ve İslam ülkelerinden gelen Filistin halkının yanında yer alma çağrılarına yanıt niteliğinde olduğunu söyledi.

İsrailli bir askeri sözcü yorum talebine henüz yanıt vermedi.

Söz konusu olay, 7 Ekim’de İsrail ile Hamas arasında çatışmaların başlamasından bu yana Ortadoğu sularında meydana gelen bir dizi saldırının ardından yaşandı.

İsrail bağlantılı bir kargo gemisi geçtiğimiz ay İran’ın müttefiki Husiler tarafından ele geçirilmişti. Yemen’in Kızıldeniz kıyılarının çoğunu kontrol eden grup daha önce İsrail’e balistik füzeler ve silahlı insansız hava araçları fırlatmış ve daha fazla İsrail gemisini hedef alma sözü vermişti.

ABC News, ABD’li bir yetkiliye dayanarak USS Carney’nin Husiler’in ticari gemilere yönelik saldırılarının da aralarında olduğu çok sayıda çatışmaya girdiğini söyledi.

ABC’ye konuşan yetkili, “Carney en az iki durumda kendisine doğru gelen (insansız hava araçlarını) başarıyla vurdu” dedi.

İngiliz deniz güvenlik şirketi Ambrey daha önce yaptığı açıklamada, bir dökme yük gemisi ve bir konteyner gemisinin Kızıldeniz’de seyrederken en az iki insansız hava aracı tarafından vurulduğunu söylemişti.

Ambrey, konteyner gemisinin Yemen’in kuzeyindeki Hudeyde Limanı’nın yaklaşık 63 mil kuzeybatısında bir drone saldırısından zarar gördüğünü bildirdi.

İngiltere’nin Deniz Ticareti Operasyonları Dairesi (UKMTO) Kızıldeniz’in Babülmendep Boğazı’nda bir drone saldırısı olduğuna dair haberler aldığını söyledi.

Geçtiğimiz hafta ABD Donanması’na ait bir savaş gemisi, Aden Körfezi’nde İsrail tarafından işletilen ticari bir tankerin silahlı kişilerce ele geçirilmesinin ardından yaptığı imdat çağrısına yanıt verdi.

VOA tarafından geçilen “Kızıldeniz’de ABD savaş gemisi ve ticari gemilere saldırılardan haberdarız” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Kızıldeniz’de ABD savaş gemisi ve ticari gemilere saldırılardan haberdarız” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Kızıldeniz’de ABD savaş gemisi ve ticari gemilere saldırılardan haberdarız” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.