Kırsal Kalkınma Destekleme projelerine 198.2 milyon lira hibe sağlandı

Kırsal Kalkınma Destekleme projelerine 198.2 milyon lira hibe sağlandı

ABONE OL
21:31 - 07/02/2021 21:31
Kırsal Kalkınma Destekleme projelerine 198.2 milyon lira hibe sağlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’de Kırsal Kalkınma Destekleme Projelerine 10 yılda 198.2 milyon lira hibe desteği sağlandı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Gülcü, Eğirdir Belediye Meclisi toplantısında, kırsal destekleme projeleri ve 10. Proje Başvuru Çağrısı hakkında bilgi verdi.

Türkiye’de Tarımsal Kırsal Kalkınma Desteklemelerin ilk proje çağrısına 2011 yılında çıktığını belirten Prof. Dr. Gülcü, ‘’TKDK 2011 yılından bu güne kadar toplam 318 projeye 198.2 milyon TL hibe sağladı. Bu hibenin 138,4 milyon TL’si ödendi. 59,80 milyon lirası ise ödeme sürecinde bulunuyor’’ dedi.

Tarımsal Kırsal Kalkınma Destekleme Projelerinden Isparta ekonomisine 398 milyon TL yatırım kazandırıldığını anlatan Prof. Dr. Gülcü şunları kaydetti.

‘’TKDK, yatırımcılara hayvancılıktan katma değerli ürünlere, turizmden yenilenebilir enerjiye kadar geniş bir yelpazede ve yüzde 40-70 arası hibe destek oranıyla hizmet sunan,  son yıllarda Türkiye’nin Kalkınmasına önemli katkılar yapan Kurumlarından biridir. ‘’

Tarımsal Kırsal Kalkınma Desteklerinde en fazla hibe kullanan iller arasında Isparta’nın 7. sırada bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. İbrahim Gülcü şunları kaydetti.

‘’TKDK olarak Eğirdir ilçesinde toplam yatırım tutarı 44,6 milyon lira olan 28 projeyi destekledik. Yatırımcılarımıza 20,4 milyon lira hibe destek verdik. TKDK destekleri ile Eğirdir’de 2 apart otel (23 yatak kapasiteli) yapıldı, 2 yeme içme tesisi modernize edildi. 5’i yeni depo kurulumu olmak üzere 13 meyve sebze depolama, paketleme projesi desteklendi. 1 kiraz, 3 elma olmak üzere 4 yeni paketleme tesisi kuruldu.  Özellikle bu paketleme tesislerinde yüzlerce kadın istihdam ediliyor. 3 GES tesisi kuruldu. Bu tesislerde toplam 2 megavatlık üretim yapılıyor.’’

TKDK projelerinden Eğirdir’in önemli destekler aldığını söyleyen Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, ‘’Bu tesislerimiz hem ülke hem de ilçe ekonomimize büyük katkılar sağlıyor. TKDK Projelerinde önemli değişiklikler var. Bundan böyle proje hibesinin yüzde 50’sinin işe başlamadan avans olarak verilmesi ise gerçekten çok önemli. Mevcut işletmeler için ipotek sorunu da çözüldü. Böylece ilimiz ve ilçemize yeni yatırımların ve tesislerin kazandırılmasını arzuluyoruz’’ dedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.