Kılıçköy ve Han Mezrası dayanışma gecesinde eğlendi

Kılıçköy ve Han Mezrası dayanışma gecesinde eğlendi

ABONE OL
14:24 - 28/12/2019 14:24
Kılıçköy ve Han Mezrası dayanışma gecesinde eğlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Sivas İmranlı Dernekleri Federasyonu (SIMDEF) üyesi olan Kılıçköy ve Han Mezrası İstanbul Bağcılar’da düzenlediği Kılıçköy ve Han Mezrası Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği’nin Birlik ve Beraberlik Gecesinde köylüler bir araya gelerek hem hasret giderdiler hem de gönüllerince eğlendiler.

Can Işık’ın sunumunu yaptığı gecede dernek başkanı İbrahim Yaman ve gece için köyden gelen muhtar Temur Kılıç birer selamlama konuşması yaptılar.

Daha sonra bir konuşma yapan SIMDEF Başkanı Av. Murat Yıldırım şunları söyledi:

Öncelikle bizi bu gecede bir araya getiren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor hepinizi saygıyla selamlıyorum. Üyemiz olan Kılıçköy ve Han Mezrası Derneği’nin güzel çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.

 

Biliyorsunuz dernekler bireylerin ve halkın çıkarlarını yönetimlere karşı ve onların taleplerini en güçlü şekilde dile getiren mekanlardır.

Derneklerimizin güçlü olması bireylerimizin birbirleriyle olan birlikteliklerini daha da güçlendirmektedir.

Köylerimizden göç ederken burada asimile olmamak, birbirimize yabancılaşmamak, gelenek ve göreneklerimizi yaşayarak unutmamak için derneklerimizin çatısı altında toplanıp değerlerimize sahip çıkmak zorundayız.

Federasyon çatısı altında 39 köy ve 16 binin üzerinde üyemiz var dedi.

Geceye 500’e yakın köylü ve Simdef dernek üyeleri katılarak davul zurna eşliğinde halaylar çekip gönüllerince eğlendiler.

Gecede usta sanatçı ve aynı zamanda Sivaslı olan Cengiz Özkan, Gülşah Uçar, Reyhan Uygun ve Mehmet Özdemir sahne aldılar.

İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl konuklar arasındaydı.

Gecede çeşitli isimlere Kılıçköy ve Han Mezrası forması hediye edildi.

ha-ber.com/Hüseyin Gül
Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.