Kılıçdaroğlu ABD Yolcusu

Kılıçdaroğlu ABD Yolcusu

ABONE OL
21:15 - 09/10/2022 21:15
Kılıçdaroğlu ABD Yolcusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimler öncesinde kamuoyuna açıklayacağı insani ve ekonomik kalkınma programı için temaslarda bulunmak üzere ABD’ye gidiyor.

Kılıçdaroğlu programı çerçevesinde Boston ve başkent Washington’da temaslarda bulunacak.

Kılıçdaroğlu, ABD’nin başkenti Washington’u en son Aralık 2013’te ziyaret etmiş ve burada farklı sivil toplum kuruluşlarıyla Amerikalı Türkler ile bir araya gelmişti.

Kılıçdaroğlu ve CHP, ABD ziyaretine “siyasi anlam yüklenmemesi” amacıyla temkinli hareket ediyor, Washington yönetimi ve siyasi aktörler ile bir araya gelmeme yaklaşımı içinde görünüyor.

CHP kaynakları, Kılıçdaroğlu’nun, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılı vizyonu kapsamında “dünyanın en parlak beyinleriyle görüş alışverişinde bulunmak üzere ABD’yi ziyaret ettiği” bilgisini paylaştı.

Bu nedenle öncelikle Bostan’da Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ve Harvard Üniversitesi’ne çalışma ziyaretleri yapılacağını açıklayan CHP, benzer şekilde Washington’da da bilim, teknoloji, insan hakları ve sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerde bulunulacağını bildirdi.

Kılıçdaroğlu’nun ABD’nin ardından benzer şekilde diğer ülkelere de ziyaretlerde bulunacağı belirtilerek, “Büyük vizyon yolculuğu, ülkemizin ihtiyaç duyduğu yeni nesil altyapı, yeni nesil beceriler, yeni nesil finans ve teknolojilere ulaşmasını kapsayan programın parçasıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılının vizyonudur. Bu büyük vizyon, ülkenin umudunu geri kazandıracak ve bu ekonomik fetret dönemine de son verecektir. Ortaya konan ve incelikli bir çalışma ürünü olan vizyon, dünyada ve ülkemizde süren adaletsizliğe karşı insanlığın ortak vicdani itirazını da içine alan bir refaha ulaşma planıdır. Bu doğrultuda insanlığın ortak değerleri ile teknolojik ve bilimsel gelişmelerine yönelik görüş alışverişinde bulunulacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Kılıçdaroğlu’nun temaslarına ilişkin kamuoyuna günlük bilgi verileceği de dile getirildi.

VOA tarafından geçilen Kılıçdaroğlu ABD Yolcusu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kılıçdaroğlu ABD Yolcusu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kılıçdaroğlu ABD Yolcusu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.