Kiev Çok Sayıda Patlamayla Sarsıldı

Kiev Çok Sayıda Patlamayla Sarsıldı

ABONE OL
09:55 - 10/10/2022 09:55
Kiev Çok Sayıda Patlamayla Sarsıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de patlamalar meydana geldiği bildiriliyor.

Yabancı ajanslar, yerel saatle sabah 08.00’den kısa bir süre sonra Kiev’in merkezinde en az iki patlama sesi duyulduğunu bildirdi.

Görgü tanıkları ise, şehrin çok sayıda patlama sesiyle sarsılmasının ardından Kiev’in merkezinden yoğun duman yükseldiğini söyledi. Patlamaların sebebi, ölü ya da yaralı olup olmadığı bilinmiyor.

Ajanslar, şehre yönelik saldırıların Rusya’yı Kırım’a bağlayan Kerç Köprüsü’nde yaşanan patlamada iki gün sonra gerçekleştiğine dikkat çekiyor.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in Kerç Köprüsündeki patlamayı görüşmek üzere bugün güvenlik konseyi toplantısına başkanlık etmesi bekleniyor.

Putin dün yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın güneyindeki Moskova güçleri için önemli bir ikmal yolu olan Kerç Boğazı üzerindeki köprüde meydana gelen patlamanın “kritik öneme sahip sivil altyapıyı tahrip etmeyi amaçlayan bir terör eylemi” olduğunu söyledi.

Kremlin’in Telegram kanalında yayınlanan bir videoda da, “Bu Ukrayna özel servisleri tarafından tasarlandı, gerçekleştirildi ve emredildi” denildi.

Rusya’nın 2014 yılında Kırım’ı ilhakının önemli sembollerinden biri olan, Kerç Boğazı’ndaki köprü, Rusya’nın işgal altında tuttuğu Ukrayna’nın güneyindeki bölgelere mühimmat sevkiyatı için de kilit önem taşıyor.

Diğer yandan Ukraynalı yetkililer, gece boyunca Zaporijya’ya yapılan yeni füze saldırılarında çok sayıda kişinin yaralandığını açıkladı.

Bölge Valisi Oleksandr Starukh yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın güneydoğusunda Rus bombardımanının gece boyunca Zaporijya şehrinde bir apartmanı yerle bir ettiğini söyledi. Bir şehir yetkilisi de saldırıda en az bir kişinin öldüğünü ve beş kişinin de yaralandığını kaydetti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski dün akşamki açıklamasında, saldırıyı “mutlak kötülük” olarak niteleyerek kınadı. Zelenski, “Bu kasıtlı bir saldırıydı. Emri kim verdiyse ve kim gerçekleştirdiyse neyi hedeflediklerini biliyorlardı” dedi.

Rusya’nın elindeki nükleer santrale yaklaşık 52 kilometre uzaklıktaki Zaporijya şehri son haftalarda sık sık bombalanıyor.

Nükleer santral de dahil olmak üzere Zaporijya bölgesinin büyük bölümü Rusya’nın Şubat ayındaki işgalinin ilk günlerinden bu yana Rusya’nın kontrolü altında bulunuyor.

İngiliz istihbaratı ise bugün yaptığı açıklamada, Rus birliklerinin stratejik öneme sahip doğu kasabası Bakhmut’a odaklanmaya devam ettiğini ve geçen hafta kasabaya doğru 2 kilometre kadar ilerlediğini belirtti.

Beyaz Saray ise köprü patlamasıyla ilgili yorum yapmayı reddetti ancak ABD’nin Ukrayna’yı silahlandırmaya devam edeceğini bildirdi.

VOA tarafından geçilen Şehir Çok Sayıda Patlamayla Sarsıldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Şehir Çok Sayıda Patlamayla Sarsıldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Şehir Çok Sayıda Patlamayla Sarsıldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.